att resa ensam

4 anledningar att resa ensam

Om det så är för att du vill ut och resa men inte har någon att resa med eller om du redan från början hade funderingen på att testa resa ensam, bara gör det! Jag lovar dig, du kommer inte att ångra det. För det finns så otroligt många fördelar med att resa ensam och här listar jag några av dem:

4. Det ekonomiska
Reser du ensam har du från första tanken om resa möjligheten att kunna styra över vad resan kommer att kosta. Från vilken biljett som bokas, till vad boendet ska gå på samt hur mycket pengar som ska läggas på mat och aktiviteter. Du behöver inte ha en tanke på någon annans ekonomi, ta hänsyn eller känna dig tvingad till några ekonomiska utsvävningar. Vill du resa billigt, gör det. Vill du ha lyx, unna dig.

3. Det sociala
Utan en andra person bredvid dig hänger den sociala biten av din resa enbart på dig själv. Vill du lära känna nya människor, delta på olika aktiviteter eller bara få hjälp att hitta vägen, så är det du som måste ta det sociala initiativet. Tryggheten i att ha en respartner finns inte där, men risken när man reser med någon annan är att man är fullt nöjd med att bara umgås med varandra, och missar då möjligheten att träffa nya människor som kan förgylla ens liv.

2. Det inre
När du reser själv prövas du. I allt från hur väl du bokat din resa, i att hitta rätt på din destination, till din egen säkerhet och, som nämns ovan, det ekonomiska och det sociala. Alla dessa prövningar leder till att du växer som människa. Du upptäcker nya sidor hos dig själv, du lär dig dina styrkor och svagheter och i det utmanar du gränsen för vad du tidigare trott vara möjligt.

1. Du
Du planerar. Du bestämmer. Du väljer var du vill åka och vad du vill uppleva. Du bestämmer hur länge du reser och till vilken världsdel. Du bestämmer vem du vill umgås med och vem du vill undvika. Du bestämmer när du vill vakna och när du vill lägga dig. Du bestämmer hur din resa ska vara och du, bara du, har all makt att göra den till en resa att minnas.

6 reaktion på “4 anledningar att resa ensam”

  1. Väldigt bra punkter, finns en igenkänningsfaktor fast jag ännu bara är inne på vecka 1 på min första riktigt ordentliga soloresa (de andra ”soloresorna” var bara små övningar i jämförelse) 😉

Kommentera