5 saker jag gjort under mina resor som jag knappt tror på själv

Det finns så otroligt mycket att uppleva här i världen och under mina resor har jag haft möjligheten att uppleva en hel del. Men det finns ändå vissa saker jag sett eller gjort som sticker ut lite extra. Här är 5 av dem.

1. Hoppat världens högsta bungyjump från en bro i Sydafrika
Två gånger dessutom. Att jag gav mig upp där en andra gång är dessutom svårare att tro på än första. Men helt klart värt det och minnet av hoppet är så mycket klarare från andra gången. Det kittlar fortfarande i fötterna varenda gång jag tänker på det och jag kan fortfarande känna hur armarna vill bromsa fallet. Skulle jag göra det igen? Troligtvis.

2. Varit på karnevalen i Rio de Janeiro
Att jag har dansat på Rios gator, till sambatakterna från trummorna bredvid mig och varit en del av karnevalen man så många gånger hört talas om känns som en dröm. Och även om det var mindre graciöst än de riktiga dansarna så var det garanterat med ett större lyckorus. För ja ni, det var jäkligt kul.

3. Sett så pass många av de olika 7 underverken
När jag kollade upp de 7 underverken märkte jag inte bara att det fanns en del olika listor, men även att jag har haft möjligheten att se en rätt stor del av dem. Det enda av de 7 klassiska underverken som är kvar: Cheopspyramiden. 4 av de 7 nya underverken: Chichén Itzá, Machu Picchu, Colosseum och Cristo Redentor. Samt 2 av de 7 underverken American Society of Civil Engineers listar: Kanaltunneln mellan Dover- Calais samt Empire State Building. Trevligt, mycket trevligt.

4. Fångat en Piraya i Amazonas
Så många gånger jag fiskat här hemma utan att få napp en enda gång! Men plötsligt händer det, och vad kan väl då vara bättre än att det händer i Amazonas och att det på kroken hänger en Piraya (som efter uppvisandet fick hoppa tillbaka ner i vattnet).

5. Känt mig som hemma i New York
Att efter alla år av ’Sex and the city’ och ’Gossip girl’ (Jepp, jag är ett fan) få åka till New York var fantastiskt. Att sen få återvända dit inte bara en eller två gånger till, utan tre, är mer än fantastiskt. Att de gångerna dessutom fått världens bästa stad att kännas som hemma är även för mig svårt att greppa. Att hitta utan karta, att ta tunnelbanan utan rädsla, att känna till ställen som inte står i turistböckerna och att ha lärt känna människor jag kan ta en kaffe med även nästa gång- Magiskt!

4 reaktion på “5 saker jag gjort under mina resor som jag knappt tror på själv”

  1. Alltså väldigt roligt inlägg att läsa! Jag har noll sug efter att hoppa bungyjump för jag vet att jag inte skulle njuta men samtidigt så önskar jag att jag vågade och ville för det vore coolt att göra. Rio skulle jag gärna skaka rumpan i, kul att du gillade det!

Kommentera