7 anledningar att älska backpacking

Funderar du på att testa backpacking? Här följer 7 anledningar till varför just detta är ett fantastiskt sätt att resa på:

Det är billigt..
..och du bestämmer till stor del precis hur billigt det ska bli. En resa med flyg- /buss- /tågbiljett till extrapris och ett hostel med kök där du kan laga all mat själv kan få dig att spendera så lite som bara några kronor om dagen.

Du träffar fantastiskt inspirerande människor..
..från runt om i världen. Alla med olika bakgrund och olika mål i livet men i just denna stund är ni alla på samma plats och ni alla har backpacking gemensamt. Ett resande som lär ha medfört en hel del upplevelser värda att dela med sig av för skratt, fascination och/ eller inspiration.

backpacking

Du lär känna dig själv..
..då du tar ett steg ut ur det livet  du är bekväm med. Du får uppleva andra miljöer och kulturer, träffa nya människor och prata ett annat språk. Var gång du byter destination börjar du dessutom om med ett nytt boende och en ny omgivning. Framförallt hamnar du i situationer och testar aktiviteter som får dig att upptäcka nya sidor hos dig själv och det kommer att vara så värt det.

Det är fest..
..varenda dag om du så skulle vilja. För om det är några som inte bryr sig om det är fredag eller tisdag så är det backpackers. Och det finns ofta gott om både hostel med förfester samt barer med specialerbjudande för dig som är sugen på att inte heller bry dig om att det faktiskt bara är en vardag.

backpacking

Det är avkopplande..
..för du har inga måsten. Du har tid och du bestämmer själv över vad du vill lägga den på. Vill du spendera en hel dag med att läsa en bok i en hängmatta? Delta i yoga? Sola på stranden? Sova? Gör det!

Du får möjlighet att verkligen uppleva länderna du besöker..
.. då du som backpacker ofta tar tillfället i akt och utforskar platserna du är på och oftast tar dig runt med lokaltrafiken till nya. Där människorna du träffar på vägen ger dig tips på platser att upptäcka och aktiviteter att göra som kanske inte alltid nämns i turistböckerna.

backpacking

Dina prioriteringar kan förändras..
..då det under resan oftast inte är det materiella som är det viktiga. Du lär dig prioritera bort en massa av dina tillhörigheter redan när du packar väskan för det är inte mycket av ditt liv som får plats i de upp till 70 literna. Du lär dig hur du ska prioritera för att din budget ska räcka så länge som möjligt och du får upp ögonen för saker i din vardag som kan prioriteras bort för att göra det möjligt att ge dig iväg på ännu en resa snart igen.

8 reaktion på “7 anledningar att älska backpacking”

  1. Härligt inlägg! Att jag åker till Australien har väldigt mycket att göra med att lära känna mig själv bättre och utvecklas som person :) Sen tror jag att jag skulle må bra av att lära mig klara mig med mindre saker. Att verkligen uppleva platsen jag åker till är också viktigt för mig, något som är lite knepigare om man bara åker på kortare, vanliga semesterresor :) Avkopplande hoppas jag det blir under perioderna som jag inte jobbar, det där med fest är kanske min lägsta prioritet av de punkter du tog upp. Men visst lär det väl bli lite sånt också, men jag håller mig i stort sett bort från spriten :)

    1. Jag tror du kommer få en fantastisk tid i Australien Maria :) Det är ett härligt land och, som sagt, man får ut mycket av att klara sig på egen hand i ett annat land :) Kommer definitivt följa din tid där!

Kommentera