8 frågor om resande

Annika på Resfredag och Towe på Come Fly with Me har båda svarat på åtta frågor om resande, inspirerade från SvDs resebilaga. Jag som också är svag för den här typen av frågor kunde inget annat än att haka på.

Vart reser du oftast?
Den senaste tiden har det blivit väldigt många resor till New York men jag får nog ändå svara Danmark. Jag besöker Köpenhamn minst en gång om året och Helsingör likaså. Någon gång har det dessutom blivit en Öresund Runt och i somras besökte vi Bakken. Dessutom turas det ibland (vilket, för er icke- skåningar, betyder att man tar båten fram och tillbaka x antal gånger mellan Helsingborg och Helsingör) och då befinner sig med jämna mellanrum på danskt vatten.

Flyg eller tåg?
Flyg. Inget emot tåg men att flyga är något av det bästa jag vet, så det är svårt för tågen att toppa det.

Vilken är din favoritflygplats?
Här får jag nog svara Kastrup. Då jag bor i Landskrona är Kastrup den flygplats det är smidigast att ta sig till, då det går direkttåg. När man hoppat av tåget och satt sin fot på Kastrup, då vet man att resan är igång. Att en stund senare dessutom sitta med en kaffe och macka från Joe and the juice, då är det semester!

Vilket är ditt favorithotell?
I Sverige gillar jag Scandic Rubinen i Göteborg. Dels för att det ligger i Göteborg och dels för att jag tycker att det är otroligt fint. Utomlands gillar jag Khalidiya Palace by Rotana i Abu Dhabi men även The Island i Köpenhamn.

Vad har du alltid i handbagaget?
Jättemycket! Trots att jag mentalt älskar att flyga gillar inte min kropp det alls. Så jag har vatten, ögondroppar, nässpray, handkräm, läppsyl och rengöringsservetter. Vid långflygningar har jag även nackkudde, ögonmask, tjocka strumpor och öronproppar. Dessutom lite underhållning i form av mobil, tidningar och hörlurar.

Vad brukar du läsa under resan?
På flyget- tidningar. Allt från de som ligger i stolsfickan till de jag köpt på flygplatsen. På solsemestrar har jag alltid med mig någon bok. Gärna i någon form som inspirerar. Men oftast läser jag inte så mycket alls. Jag trivs bra med att bara försvinna bort i mina egna tankar när jag får en stund över.

En stad som lever upp till hypen?
New York. Utan tvekan. *Otippat*

Och en som gjorde dig besviken?
Den enda jag kommer på i nuläget är London. Jag var där efter gymnasiet under min tågluffning och jag minns att jag stod på en bro och tittade ut över staden. Himlen var grå, byggnaderna gråa, floden brun och jag undrade vad hypen var med just denna staden. Därmed inte sagt att jag inte skulle ge den en andra chans.

Vad blir dina svar?

4 reaktion på “8 frågor om resande”

    1. Känns som vi båda får ge London en andra chans 😉 Vad kul att ni med svarat, lägger till länken och går in och läser era svar :)

Kommentera