Abu Dhabi

Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten

Sista destinationen på min senaste resa och ett tredje återbesök. Abu Dhabi. I min värld mest känd från ’Sex and the city 2’- filmen (som sen visade sig inte ens vara inspelad på plats) och i skuggan av sin mer kända granne Dubai.

Abu Dhabi är huvudstaden i Förenade Arabemiraten och erbjuder förutom ett varmt klimat och fantastiska stränder även boende till ett bra pris, god mat och shopping. Vill du både ha kakan och äta upp den med en solsäker strandsemester under Sveriges kalla månader OCH storstädernas shoppingmöjligheter? Åk till Abu Dhabi.

Vi har varit där i slutet av september, början av november och i början på maj. I september var det absolut varmast (Föreställ dig väggen som kan slå emot en när man går av ett flygplan, fast konstant) och de första dagarna spenderades med väldigt lite promenerande och många besök i bankomatbåsen som hade AC. Man vande sig dock och vi uppskattade tillslut den lite mer extrema värmen. Under november och maj var där svalare men fortfarande en värme som jag tror merparten av människor skulle tycka var väldigt behaglig.

Medan du är där, passa på att besöka Marina Mall för just shopping, bio, ’Five Guys’- burgare (Besvikelsen var stor att de ännu inte öppnat när vi var där) eller bara för att fotografera Mammut- skelettet de såklart har där.

Missa inte heller att besöka Formel 1- banan. Var tisdag öppnas den för allmänheten och ger möjlighet till motion av olika slag. Gå, jogga, spring eller, om du har en cykel, cykla de 5,5 kilometerna. Tänk dock på att Abu Dhabis klimat kan vara otroligt varmt så ta med extra vatten även om det delas ut på banan.

Vill du, besök moskén en bit utanför staden. Tänk dock på att du som kvinna måste täcka dig. Kläder till det finns på plats.

Men passa framförallt på att njut av kontrasten mellan shoppingen och stränderna. De stilrent nybyggda skyskraporna och de mer traditionellt byggda palatsen. Chansen att bo i lyx till en relativt billig peng och möjligheten att fly Sveriges kalla klimat för en stund i värmen.

Kommentera