att blogga om resor

Att blogga om resor

I somras publicerade Annika på Resfredag ett inlägg där hennes barn hade ställt frågor till henne som uppvärmning inför en kommande TV- inspelning. Frågor om resor och om bloggandet, som jag inte kan låta bli att också svara på.

Varför gillar du att resa så mycket
För att det ger mig så otroligt mycket. Backpackingen och resorna på egen hand utmanar mig själv och ger näring till äventyrerskan i mig. Charter får mig att koppla av. Weekendresorna och storstadsresorna/ solsemestrarna med M är romantiska och ger vårt förhållande så mycket. Dessutom bidrar  alla resorna till att jag får uppleva lite mer, se olika kulturer och miljöer men framförallt se allt det vackra som världen har att erbjuda.

Vad gjorde dig till en resebloggare?
Det började som ett sätt att dokumentera mina resor så att de finns kvar i något format när minnet börjar svika. Jag har alltid tyckt om att skriva och har startat x antal bloggar som resulterat i kanske genomsnitt 10 inlägg var då jag aldrig hittat min inriktning. Denna bloggen har dock snart funnits i ett år (!) och har gjort så för att det är fruktansvärt kul! Skrivandet är roligt, samlandet av resor är ännu bättre och gemenskapen inom gruppen Svenska Resebloggar är fantastisk. Bloggandet har helt enkelt blivit lite av en hobby och jag hoppas det fortsätter så!

Hur gammal var du på din första resa och var reste du?
Jag har ingen aning. Jag vet att jag åkte till Gråen, en ö utanför Landskrona, när jag var två veckor men det är en båttur på 5 minuter bort så jag vet inte om jag kan räkna det som en resa. Jag vet också att jag har varit på skidsemester i Sälen, i Österrike och i f.d. Jugoslavien när jag var liten men jag vet inte vilken resa som var först.

Vilka länder vill du åka till som du inte har varit i?
Jag vill till Maldiverna. Jag har sett fantastiska bilder därifrån på senaste så det är numera uppskrivet på min lista av ställen jag vill till. Även Indonesien, Filippinerna och Thailand finns med på den listan.

Om du ser ett stjärnfall, vilken resa skulle du önska dig?
Antingen ovanstående eller en resa jorden runt med ovanstående destination inkluderat. Det beror på hur mycket tid borta jag samtidigt kan önska mig *blinkar med ena ögat*.

Gillar du att åka båt till länder?
Ja, jag älskar åka båt även om jag inte gör det så ofta. Om det så bara är ut till Ven. Jag och M har pratat om att båtluffa i Grekland så någongång kan säkert det bli av. När jag tågluffa i Europa tog jag mig över till Greklands fastland från Italien och vidare till Kreta genom att sova på golvet på diverse färjor (där det vissa sträckor bara var jag och ett gäng lastbilschaufförer). Det var absolut en upplevelse men jag misstänker att det vid en eventuell båtluff kommer att betalas för en hytt.

Gillar du böcker om världen och vilka är isåfall dina favoriter?
Jag läser skrämmande lite böcker. Så här har jag tyvärr inte så mycket att svara. Men blogginlägg och artiklar om resor blir det däremot desto fler av.

Skulle du vilja bo i ett annat land än Sverige och isåfall vilket?
Jag svarade på typ denna fråga i mitt The Liebster Award- inlägg och där svarade jag att det är en svår fråga. Jag är totalt förälskad i New York och skulle älska att bo där ett tag men jag tror att jag tillslut skulle få nog av storstadslivet med alla människor, all trafik och speciellt kampen att överleva rent ekonomiskt. Jag skulle också kunna tänka mig att bo i Australien. För vädrets skull och för möjligheten att ha både imponerande storstäder samt fantastiska stränder inom räckhåll. Men det är långt bort från nära och kära. Så var jag än hade bott så hade det nog varit under en begränsad tid.

Är du någonsin rädd när du flyger?
Det händer men oftast inte. Jag älskar att flyga, tycker starten är en av höjdpunkterna på hela resan och tycker turbulensen kittlar härligt i magen. Men när planet sjunker lite för länge eller kastas lite för mycket sida till sida då går även mina tankar in på katastroftänk en kort sekund.

Vill du åka till vilket land som helst?
Även denna frågan ingick i min Liebster Award- nominering och mitt svar var att jag inte skulle vilja åka till krigsdrabbade områden. Kort och gott för att jag inte vill utsätta mig för den faran (vilket gör det än mer uppenbart hur hemskt det är att folk i vissa delar av världen flyr för att överleva, medan man själv sitter här och lyxväljer mellan resmål).

Är du avundsjuk på andra bloggare någongång?
Absolut. Resebloggare som har ett eget skrivspråk, tar fantastiska bilder, kan skriva inlägg som är inspirerande med detaljerad fakta om destinationer och bloggare som har många följare. Så kort och gott alla andra *blinkar igen*. Jag är, som jag skrivit innan, fullt medveten om att både mina inlägg och bilder kan förbättras en hel del men det ser jag som ett roligt mål att ha och det är kul att se hur bloggen byggs upp mer och mer.

När tror du att du kommer att sluta resa?
Om jag får välja själv så aldrig. Jag hoppas att jag fortsätter att ha möjlighet att resa genom hela livet. Jag är medveten om att jag i nuläget har en stor del tur som har viljan, hälsan, arbetet, ekonomin och förhållandet som gör det möjligt med så många resor och jag hoppas att det fortsätter så.

Bonusfråga: Att resa med barn
Annika vars barn ställde dessa frågor reser ofta och gärna med sina barn. Hon är en stor inspiration och jag hoppas att om jag får barn en dag så kommer mina resor att fortsätta tillsammans med dem (Tillsammans med mina egna barn, inte Annikas *blink igen*).

Bloggtips: Är du nyfiken på vad andra resebloggare har svarat på frågorna? Läs Annas svar på Travel on a cloud och Kattis svar på Stellaefoto!

6 reaktion på “Att blogga om resor”

  1. Haha, du får GÄRNA resa med mina barn! :) Jättekul att du hakade på frågorna, och ännu roligare att läsa dina svar. Och ja, jag skulle också kunna tänka mig att bo i både NY och Australien..

    Ha en fin dag!

  2. Nu är det JAG som läser med ett leende på läpparna. Fantastiskt kul att läsa dina svar. Vi tänker väldigt lika kring resor ser jag, med särskilt hög igenkänningsfaktor på varför man reser. :) Och fartygsgolv i Grekland har jag också sovit på, dessutom i full storm, hehe.

    Jag gillar verkligen din blogg och tycker inte du har anledning att vara avis på andras bloggar. 😉 *Blink, blink* Tusen tack för länken till mig. Jag har länkat till dig med.

    Ha en fin dag!

    1. Tack Anna <3 Vad kul att du också sovit på ett och annat fartygsgolv 😛 Är inte avundsjuk på den där stormen dock, det va tillräckligt obekvämt som det var 😛

Kommentera