img_1692

Att göra i New York City (Del 1?)

Det finns gott om dem. ’Att göra i New York’- listorna. Och det är givet. I en stad som bjuder på så otroligt mycket är det inte konstigt att folk har sina favoriter och andra vill veta. Så här följer min, antagligen bara första, lista på vad jag inte missar när jag är i denna fantastiska stad. Vissa självklara punkter och andra lite mer privata favoriter.

BROOKLYN BRIDGE
I soluppgång eller solnedgång. Eller både och! En upplevelse som fått mig både mållös och tårögd.

CENTRAL PARK
Ta en dag, gå runt på gatorna, hitta småstigar och/ eller lägg dig på en gräsmatta någonstans, lyssna på trubadurerna och titta upp på skyskraporna. Missa inte att ta ett varv runt The Reservoir och njut av utsikten eller leta sköldpaddor i en av de andra sjöarna. Central Park är verkligen en oas i en annars smått kaotisk stad.

att göra i new york

TIMES SQUARE
Ja, det är fullt av folk. Ja, det är reklamskyltar överallt. Ja, det är turistigt. Ja, det är kaos. Men att sitta på trappan på Times Square och titta ut på folket som trängs och tar bilder får mig ändå alltid att le. För det blir så uppenbart; Jag är i New York.

att göra i new york

FIVE GUYS
Inget går upp mot en Five Guys- burgare ’All the way’. En tugga och du är i himmelriket. En lunch/ middagsfavorit som inte får missas! Tror du mig inte, se HÄR.

att göra i new york

ROCCO’S KAKOR
Gillar du Chocolate Chip Cookies (Vem gör inte det?!) kommer du älska Rocco’s! Gigantiska. Mjuka. I Flera Olika Smaker!

att göra i new york

SMÖRPOPCORN
Du kan gå på bio i New York för att se en världspremiär fyra timmar innan själva premiären. För att se fantastisk 3D. För att sitta i lyxfåtöljer i Primesalongen. Eller helt enkelt bara för att kunna trycka på en knapp och låta flytande smör rinna över dina popcorn. Mmmmmmm. Din hälsa kommer avsky dig, men dina smaklökar kommer dansa.

MUSIKAL PÅ BROADWAY
Gillar du musikaler kan du inte missa en på Broadway! Gillar du inte musikaler borde du ändå se en här, det är trots allt Broadway! Lejonkungen får inte missas och Book of mormons är hysteriskt kul. För att inte glömma den fantastiska Anden (och diamanterna) i Aladdin!

att göra i new york

2 reaktion på “Att göra i New York City (Del 1?)”

Kommentera