Buenos Aires, Argentina

Argentina. Landet som vi första anblicken såg ut som Sverige och där spanskan helt plötsligt blev mycket svårare att förstå (..och vi som precis hade känt att vi hade utvecklat vår skolspanska bra efter 2 månader i mellanamerika och Peru).

Där det var i princip omöjligt att få tag i mynt, då det var det enda betalmedlet bussarna accepterade, och där allt var dyrt i jämförelse med tidigare destinationer. Där glassen är berömd och där var och varannan går omkring med sin termos och kopp och dricker maté.

I Buenos Aires hade vi fantastiska dagar!

Vi spanade in de färgglada husen i Bocas och besökte Evitas grav på kyrkogården (spökstaden?) i Recoletta. Hängde i parker i Palermo och tog tåget till Tigre och promenerade längs floden. Shoppade på Floridagatan och gick på söndagsmarknad i San Telmo.

I staden där man sover till kl 13, äter lunch vid kl 18, middag vid kl 23, förfestar till kl 03 och dansar till kl 08. Där hela dygnet är (var?) förskjutet. Men vad gör det? Nätterna, precis som dagarna, levererade.

Vi besökte den gömda baren Red Door, åt pinnglass mitt i natten på en annan, var på gayklubb på Bahrein och spenderade motvilligt dyra pengar på Club69. Drack alldeles för många gratis öl för att fira Bob Marleys födelsedag på en reggaebar där tanken på gratis öl fram till kl 02.30 kan ha varit mer fantastisk än vad resultatet blev(!)

Såg ett fantastiskt uppträdande på Konex där musik gjordes av tunnor, plastpåsar och mänskliga kroppar. Och hamnade på grillkväll i svenska ambassadörens hem, där kvällen avslutades med Svenska Akademiens låt ’ Landets Krona’.

Efter våra dagar i Buenos Aires tog vi en sväng inom Rosario för att spana in Che Geuvaras födelseort, bli översvämmade på ett café och ta tillfället i akt att pierca min läpp (!), innan vi begav oss vidare till Iguassufallen.

Kommentera