Byron Bay

Efter 12 timmar på nattbussen från Sydney nådde jag Byron Bay vid kl 8 på morgonen.

Byron Bay är en liten ort på Australiens östkust med ca 6700 invånare och kanske lika många backpackers. Hela Byron har en skön avslappnad känsla med fantastiska stränder vilket gör det svårt att inte trivas här.

I Byron spenderade jag 3 nätter och redan efter någon timme kunde jag bocka av en utflykt till fyren, vilket ligger högt på listan av aktiviteter att göra här. Vill man kan man promenera upp men jag och en nederländsk tjej hade turen att få skjuts dit av en australiensare med bil (men utan skor). Promenaden hade säkert i mindre varmt väder varit en upplevelse men det var tillräckligt svettigt att gå runt på toppen.

Fyren i sig var enligt mig inte mycket att se men utsikten därifrån var fantastisk. Och mängden delfiner vi såg i havet hade jag inte räknat med.

Det hanns även med en stund på stranden (där sanden av någon anledning gnäller under fötterna på en), Byrons berömda marknad, utgång och en utflykt till Nimbin under mina dagar där. De afrikanska trummorna och den australiensiska digeridoon som jag sett fram emot såg jag inte röken av och de tidiga yogapassen jag hade tänkt mig blev aldrig av. Men dagarna i Byron Bay var riktigt härliga och avslutades på bästa sätt: Med reggaefest på bryggeriet bredvid hostlet.

Kommentera