Coffee Bay, Sydafrika

Jag har besökt Sydafrika två gånger (Tre om man räknar med att vi vände tillbaka dit efter några veckor i Mozambique). Senast var över nyår 14/15. Första gången var 2009, under vår 6 månaders resa. Då blev första stoppet Coffee Bay, efter dagarna på hästrygg genom Lesotho.

Coffee Bay är en liten stad i/ på (?) Wild Coast på Sydafrikas östkust med 258 invånare. Staden har fått sitt namn efter de hundratals kaffeträd som växer där, vilka kan ha kommit dit genom ett skepp som förlist i närheten, fyllt med kaffebönor som då spreds på platsen.

Vi spenderade tre nätter i Coffee Bay efter en resa dit som tog 4 timmar längre än tänkt. Men väl på plats fick vi tillfälle att strandhänga, simma över tidvattenfyllda vattendrag, sola, hostelhänga och vandra på de vackra men tuffa kullarna. Vi hade hoppats få lite lektioner i afrikanska trummor med men det fick vänta tills senare under resan.

2 reaktion på “Coffee Bay, Sydafrika”

    1. Ja det är ett väldigt vackert land med många härliga ställen :) och enkelt att ta sig runt även om det ibland kan ta tid.. Men ”african time” får väl ses som en del av charmen :)

Kommentera