Livigno

Därför ska du åka till skatteparadiset Livigno

I Italien omgiven av berg ligger den lilla staden Livigno. Från Sverige bara tillgänglig vintertid via Munt la Schera- tunneln från Schweiz med särskilda tider för in och ut- trafik. Därav har Livigno friats från skatt vilket gör priserna för kläder, mat och dryck förvånansvärt rimliga för en skidort i alperna.

Livignos skidsystem täcker 115km pist som nås med över 30 liftar och gratis skidbussar. Backarna är breda, långa och fantastiska. Här njuter man av härliga carvingsvängar,  öl i solen, italienska delikatesser och möjligheten att fynda kläder och eventuell favoritdryck att ta med hem (Glöm dock inte att Schweiz är första land att passera på vägen tillbaka)!

Varje år inför vecka 8 hyr vi en minibuss och kör över natten ner mot alperna. Livigno har varit målet tre av gångerna. På fredag är det dags igen. Detta året blir bilfärden i en personbil, då vi bara är fyra som åker, och då vi var ute i sista minuten blir målet Trepalle. Granne med Livigno och med samma skidsystem räknar vi med ännu en fantastisk skidvecka.

Kommentera