Kategoriarkiv: SYDAFRIKA

Sydafrika var en av destinationerna på vår 6 månaders ‘Inte alls jorden runt’- resa genom Mellan- och Sydamerika samt södra Afrika. Dessutom återvände jag dit över årsskiftet 14/15.

På cykeltur i Soweto

Soweto, utanför Johannesburg, är ett av Sydafrikas största townships och har funnits sen 1904. 2009 när vi var där låg invånarantalet på mellan 3,5- 5 miljoner. Då vi befann oss i Sydafrika under valet det året och hade lyckats boka in Soweto på självaste valdagen kände vi en viss oro inför att befinna oss i ett av de fattigaste områdena, utanför den farligaste staden, precis då. Men den oron visade sig vara onödig.

Läs mer >

Afrikas sydligaste punkt: Cape Agulha

Ca 17 mil sydost om Kapstaden ligger Afrikas sydligaste punkt, Cape Agulha. Det är även här Indiska oceanen och Atlanten möts. Här bodde vi en natt på ’Cape Agulhas Backpackers’ när vi var i Sydafrika sist, vilket var ett perfekt stopp på vår väg mellan Kapstaden och Sedgefield. Ett färgglatt hostel med pool, goda drinkar, härlig bar och gemensam braai (sydafrikansk grillkväll) på kvällen om man ville.

Läs mer >