Kategoriarkiv: NORDAMERIKA

Låt dig inspireras av Guatemala och våra svenska resebloggare

Under vår 6- månaders resa var Guatemala ett av de länderna som vi stannade till i. Det var dock bara under några få dagar, varav julafton var en, och enbart i Antigua. Varför enbart ett stopp vet jag faktiskt inte nu men målet med Antigua var att bestiga Pacayavulkanen. En promenad som jag såhär i efterhand fortfarande minns som fruktansvärt ansträngande, men otroligt häftig.

Läs mer >

Låt dig inspireras av Mexiko och våra svenska resebloggare

Jag besökte Mexiko år 2008 under vår ’Inte alls jorden runt’- resa och kan såhär i efterhand känna att jag nog har missat att ta in en hel del. Kanske för att det var så tidigt under resan, att jag inte helt förstod att det var på riktigt, för att det inte var jag som valde just det landet eller för att jag inte började skriva ner minnena förrän senare. Jag vet inte.

Läs mer >

Låt dig inspireras av Kuba och våra svenska resebloggare

Förra söndagen var det exakt 8 år sen vår 6 månaders resa genom Mellan- och Sydamerika samt södra Afrika började och vår första destination var Kuba. Är du intresserad av att resa till Kuba kan jag verkligen rekommendera dig att åka dit. I detta inlägg har jag därför samlat länkar och inlägg från de svenska resebloggarna för att du ska kunna få inspiration och tips inför din resa. Låt dig inspireras av härliga skildringar och fantastiska bilder från ett färgglatt Kuba!

Läs mer >

Manhattan

Hjärtat av New York City och den del jag skulle tro de flesta tänker på när det talas om New York. Jag hade en idé om att skriva en guide till Manhattans alla områden men efter en snabb googling för att se vilka delar som räknas till faktiska områden insåg jag att det skulle bli svårt. Det finns en hel del!

Läs mer >