Kategoriarkiv: KUBA

Kuba var en av destinationerna på vår 6 månaders ’Inte alls jorden runt’- resa genom Mellan- och Sydamerika samt södra Afrika.

Låt dig inspireras av Kuba och våra svenska resebloggare

Förra söndagen var det exakt 8 år sen vår 6 månaders resa genom Mellan- och Sydamerika samt södra Afrika började och vår första destination var Kuba. Är du intresserad av att resa till Kuba kan jag verkligen rekommendera dig att åka dit. I detta inlägg har jag därför samlat länkar och inlägg från de svenska resebloggarna för att du ska kunna få inspiration och tips inför din resa. Låt dig inspireras av härliga skildringar och fantastiska bilder från ett färgglatt Kuba!

Läs mer >

På guidad tur i Havanna, Kuba

Vårt första stopp på vår ’Inte alls jorden runt’- resa var Havanna på Kuba. Efter att ha tagit oss till Landvetter vid kl 4 på morgonen, några timmar efter avskedsfesten kvällen innan, sagt hejdå till L och Rs familjer (J kanske en aning för påverkad fortfarande för kramar) och spenderat sammanlagt 12 timmar på ett flygplan kom vi fram till Havanna på kvällen. Hämtade ut våra väskor (ah fan!) och tog en taxi till hotellet. Och vilken taxiresa! Visst, chauförren körde som en galning men med rutorna nere och en doft av utomlands och igenom en stad full med gamla bilar. Vi kunde inte sluta le- Resan var påbörjad!

Läs mer >