Kategoriarkiv: NEW YORK

Manhattan

Hjärtat av New York City och den del jag skulle tro de flesta tänker på när det talas om New York. Jag hade en idé om att skriva en guide till Manhattans alla områden men efter en snabb googling för att se vilka delar som räknas till faktiska områden insåg jag att det skulle bli svårt. Det finns en hel del!

Läs mer >

Halloween i NYC

Halloween infaller den 31 oktober, vilket detta året var en måndag. Det hindrar dock inte folk i New York från att klä ut sig och fira även på andra dagar. Enligt säkra källor kan det firas varenda helg i upp emot tre helger i förväg för att kompensera för att Halloween infaller på en arbetsdag. Så redan på fredagen innan, min första dag, syntes utklädda människor på diverse platser för att fira Halloween i NYC.

Läs mer >

The High Line

The High Line i New York City är en järnväg på Manhattans västra sida som förr användes till att få bort farlig frakttrafik från Manhattans gator. Sedan 2009 är den övergivna järnvägen, tack vare två boende i området, nu omgjord till en park som höjer sig högt över Manhattans gator. En park väl värd att ta en promenad genom.

Läs mer >