Sommar i Skåne

Sofiero: En månad försent

Utanför Helsingborg i Skåne ligger slottet Sofiero. Här finns en 15 hektar stor blomsterträdgård som är känd för sina ca 10 000 rhododendronbuskar av olika slag. I slottsträdgården anordnas konserter under somrarna och jag har bland annat sett Lars Winnerbäck och Robyn här.

För x antal alldeles för många år sen var jag även här och fick se alla de ovan nämnda buskarna stå i blom. Vilket var min tanke även denna våren. Tyvärr är det inte alltid så lätt att få ihop en familjeträff då jobbscheman och andra aktiviteter krockar. Därför kom vi denna sommaren iväg till Sofiero kanske en månad senare än vad som hade varit optimalt. Rhododendronen var överblommade och tyvärr blommade inte mycket annat heller.

Förutom rosträdgården.

Harmoniskt var där i parken i alla fall och framförallt var det en härlig dag med familjen. Kaffe fanns där också, vilket alltid uppskattas i denna släkten. Dessutom fick vi smygkört förbi broderns blivande hus (förhoppningsvis utan att se alltför suspekta ut om nu de nuvarande ägarna såg oss genom fönstret) och fynda spännande saker på Nettos blandhyllor på vägen hem. Och vi fick lärt oss, att nästa år får vi allt vara ute i lite bättre tid. För ca 10 000 rhododendronbuskar i blom bör vara värt att se även i vuxen ålder.

2 reaktion på “Sofiero: En månad försent”

  1. Här har jag aldrig varit… Har iofs inte varit runt så mycket i Skåne alls, trots att jag bodde i Lund tills jag var 14 😉 Önskar fortsatt fin sommar!

    1. Vad kul att du bott i Skåne Helena :) Sofiero är fantastiskt vackert när alla rhododendronen blommar, så det var synd att vi missade det. Jag var där när jag var yngre men har inte riktigt minnen från det mer än gamla bilder.. Så nästa år! Hoppas du/ ni också får en härlig sommar!

Kommentera