Under några veckor i George

George i Sydafrika ligger längs med Garden Route, ett grönt och frodigt område längs kusten som sträcker sig från Port Elizabeth till Mossel Bay. Detta var vårt nästa stopp efter Jeffrey’s Bay och här spenderade jag och L 2 veckor på Lyles hostel AfroVibe (som numera ligger i Sedgefield) under vår resa 2009.

R och V lämnade efter några dagar och fortsatte vår tänkta rutt till Namibia och Botswana. Nu i efterhand hade det såklart varit kul att besöka även de länderna men vi hade otroligt kul i George så vid den tidpunkten var det inget svårfattat beslut.

Här hanns det med att promenera i den gröna naturen, åka på vinprovning på en farm i närheten, sola på stranden i Victoria Bay och hika på tågrälsen därifrån till den bebodda hippiegrottan i Wilderness, åka båt för att titta på hajar i Mossel Bay, gå på spårvagnsmuseum och åka spårvagnstur upp på berget, fira Earth Hour med afrikanska trummor, köra fyrhjuling och åka på safari, plocka jordgubbar och äta ofantliga mängder sushi samt dricka vin med hushållerskan och bjuda sydafrikanerna på chokladbollar, kanelbullar och marängswiss.

Kommentera