Hostelling International NYC

Hostelling International NYC

Vill du bo billigt på Manhattan och få uppleva ett lite mindre turistigt New York ska du bo på Hostelling International NYC. Jag hade en helt fantastiskt vecka här!

Hostlet ligger på Upper West side, Amsterdam Avenue i höjd med 103 Street. Bara en gata bort från Broadway, 5 minuter från Central Park och med subwayn precis runt hörnet.

Här träffas folk från runt om i hela världen och i alla åldrar. Är du ute efter att träffa folk och lära känna nya människor är HI NYC perfekt. Är du ute efter en semester där du sköter dig mestadels själv så kommer du undan med det med. Hostlet har allt från singelrum till billigare dorms för upp till 12 personer. När jag var där bodde jag i ett dorm. Absolut inga konstigheter med säkerheten- alla hade vars ett skåp till sina värdesaker som ingick i priset. Man får dock vara beredd på risken att sömnen störs av nattramlare eller morgonpigga men mycket kan förebyggas med öronproppar. Det är väl inte för inte som New York är staden som aldrig sover?!

HI NYC är i otroligt bra skick- rent, fräscht och i bra lokaler. Här finns café med allt från gott kaffe till billig frukost, lunch och middag, biljardbord, kök att laga egen mat i, tvättrum och gratis wi-fi. Det ordnas komedikvällar i teaterrummet i källaren där fantastiska Max bjuder in komiker från runt om i USA, välkomstparty där hostlet bjuder på dricka, pubrundor på stan där ölen kostar en dollar och du får hotdogs till ölkannan, klubbkvällar där du kan dansa dig svettig tillsammans med New York- borna och självklart olika dagsturer runt om i stan för att lära känna New York.

Jag rekommenderar det starkt och kommer garanterat att bo här även nästa gång!

Läs mer om Hostelling International NYC HÄR.

2 reaktion på “Hostelling International NYC”

    1. Ja det är verkligen ett hostel jag kan rekommendera! Som har förstått det här med att hålla hög kvalité på lokalerna men även på sociala aktiviteter som visar en annan del av NY än vad man kanske ser när man är där själv :)

Kommentera