image

Kärlek vid första ögonkastet

The Arts Factory Lodge. Som andra hostlet i Australien och med Nate’s place i Sydney som lite av en besvikelse, var det som att hitta hem när jag kom till The Arts Factory.

Vi blev hämtade av hostlets shuttle så fort vi satte ner foten i Byron Bay. I en färgglatt målad minibuss, med skrangliga säten och en del fungerande bilbälten fick vi en rundtur i stan/ byn innan vi körde vidare till hostlet.

Dränkt i glada färger, med surfingbrädor och ”konst” lite här och där, trevlig personal som delar ut klubbor och visar en runt, ödlor och kalkoner som springer runt ens fötter och en hel värld uppbyggd i ”djungeln” runt en damm. Med dorm i alla olika färger och former, café, kök, pool och aktiviteter är The Arts Factory ett riktigt härligt hostel.

Jag bodde i ett 10 bädds- dorm vilket verkligen kan rekommenderas. Stort och luftigt. 4 bädds- dormen ligger dock bättre till, på bryggorna kring dammen och med egen terass, men de blir också snabbt instängda och syrefattiga. Vill man kan man tälta i ”djungeln” där det även brukar kvällshängas.

Hostlet ligger ca 10 minuters promenad från centrum och stranden men erbjuder gratis shuttle in och tillbaka ca en gång i timmen både dagar och kvällar.

De anordnar själva inte några utgångar, vilket kan göra det svårare att lära känna folk, men där är gott om ställen att samlas på och information om strandfester och liknande sprids snabbt bland gästerna. Dessutom anordnas olika workshops och aktiviteter samt kan olika utflykter bokas vid receptionen som en tur till Nimbin.

2 reaktion på “Kärlek vid första ögonkastet”

Kommentera