Khalidiya Palace Rayhaan by Rotana

Khalidiya Palace Rayhaan by Rotana

Vi åker till Abu Dhabi för att få storstadsemester och solsemester på samma gång. Och för att få känna på lite lyx. De två första gångerna bodde vi på ett lite billigare hotell de flesta dagarna och bytte sedan för lite mer lyx de sista. Vilket har varit en trevlig mix. Den senaste gången hittade vi dock ett bra erbjudande på det hotellet jag gillar bäst, där vi fick 8 nätter för 5000kr. Khalidiya Palace Rayhaan by Rotana. Ett 5- stjärnigt hotell och med en riktigt bra frukost inkluderat.

Hotellet har rymliga rum, stor pool, ligger precis vid havet, har ett spa med flera olika behandlingar, caféer, restaurang och bra service. Hotellet är relativt nybyggt och de hade fått till ett effektivare system att hantera folket vid frukosten den här gången än första vi var där. Ett plus i kanten är att personalen kommer till bordet och fyller på kaffet till en. Det finns även personal som hjälper en med taxis, restaurangbokningar och en som hälsar en välkommen och visar en från dörren till receptionen (vilket jag kan tycka är en helt onödig tjänst, om än trevlig, men  så är det kanske när man lever i lyx).

Restaurangen på Khalidiya Palace har vi inte provat än då vi hittat andra favoriter i stan men frukosten är som sagt väldigt bra. Allt från klassikerna varm mat, yoghurt och bröd till hummus. Då vi anlände tidigt på morgonen fick vi dessutom möjligheten ta fredagens frukost då istället trots att vi inte fått vårt rum och på så sätt inte gå miste om en frukost när vi på fredagen var på Fridaybrunch.

2 reaktion på “Khalidiya Palace Rayhaan by Rotana”

Kommentera