Sommar i Skåne

Landskrona Karnevalen

Under en helg var sommar (med några års undantag) intar karnevalen Landskrona Stad. Gatorna fylls med marknadsstånd. Öltält slås upp runt om i stan. Likaså scener. Kända artister, lokala band, dans och talangjakter underhåller. Tävlingar och aktiviteter arrangeras. Allt från godis till väskor säljs, Kasernplan fylls med tivoli och gatorna fylls med folk.

För många i stan är Landskrona Karnevalen en av sommarens höjdpunkter och det verkade inte sämre detta året. Helgens utbud bjöd på aktiviteter som parkour, yoga, stand up paddlingen, kundvagnsrace och base jump från vattentornet. Det arrangerades ölprovning med öl från lokala bryggerier. Karnevalståget gick av stapeln trots regn. Matstånden levererade klassikerna langos, älgkebab och churros. Och på scenerna uppträdde bl.a. Frans, Silvana Imam, Barbados, Molly Sandén och Robin Paulsson.

För mig var den absoluta höjdpunkten också karnevalens avslutande punkt: ’Svenska Akademien Mash Up’, där Sture Allén den yngre och General Knas uppträdde. Deras framträdande och låtar var för sig var bra, men när de på slutet är tillsammans på scen och levererar Svenska Akademiens gamla låtar, ja då var det magi!

Men egentligen handlar det inte om vilket utbud som erbjuds utan att staden lever upp. Att gator, torg och krogar fylls med folk. Och om möjligheten att fira sommar med nära och kära.

Kommentera