Guatemala

Låt dig inspireras av Guatemala och våra svenska resebloggare

Under vår 6- månaders resa var Guatemala ett av de länderna som vi stannade till i. Det var dock bara under några få dagar, varav julafton var en, och enbart i Antigua. Varför enbart ett stopp vet jag faktiskt inte nu men målet med Antigua var att bestiga Pacayavulkanen. En promenad som jag såhär i efterhand fortfarande minns som fruktansvärt ansträngande, men otroligt häftig.

Jag minns även hur jag innan vi började var rätt naiv och inte alls kopplade ihop min kropps svårighet att gå i backar och min dåliga kondition med utmaningen att promenera uppåt i x antal timmar. Men jag blev varse det direkt då första delen av promenaden bestod av en otroligt brant backe. Låt dock inte minnena av min dåliga kondis skrämma er från att bestiga en vulkan, för det var verkligen en upplevelse jag inte vill vara utan.

Elin som driver bloggen Elin reser har också bestigit en vulkan i Guatemala men med utgångspunkt i Guatemala City. Vulkanen i fråga var Acatenango och jag känner så väl igen mig i hennes härliga berättelse. Hur hon inte heller insåg innan hur jobbigt det skulle bli, den oberörda guiden, hur skönt det var att stanna och vänta in de andra och känslan av att vara framme. För det är ju så, det är sk*tjobbigt, men också så värt det!

Elin besökte under sitt besök även Tikal, som är den största av Maya- civilisationens antika ruinstäder och ligger inbäddad i djungeln i Guatemala. Här gick Elin upp innan solen, fick möjlighet att höra djungeln vakna och se soluppgången över den, sittandes högst upp i ett av Tikals Mayatempel.

Att se soluppgången var även Evelina på EarthWanderess mål när hon besteg berget La Nariz de Indio i Guatemala förra året. Evelina kommer under detta året ta steget att resa på heltid men har rest en hel del även innan. Hennes bergsbestigningen i Guatemala gav en fantastisk utsikt över Lake Atitlán, vilket ses på de härliga bilderna i hennes inlägg.

Bloggtips: För mer inspiration från de svenska resebloggarna, läs inlägget om Kuba samt Mexiko.

4 reaktion på “Låt dig inspireras av Guatemala och våra svenska resebloggare”

Kommentera