Kuba

Låt dig inspireras av Kuba och våra svenska resebloggare

Förra söndagen var det exakt 8 år sen vår 6 månaders resa genom Mellan- och Sydamerika samt södra Afrika började och vår första destination var Kuba. Är du intresserad av att resa till Kuba kan jag verkligen rekommendera dig att åka dit. I detta inlägg har jag därför samlat länkar och inlägg från de svenska resebloggarna för att du ska kunna få inspiration och tips inför din resa. Låt dig inspireras av härliga skildringar och fantastiska bilder från ett färgglatt Kuba!

Jag minns Kuba som ett väldigt fascinerande land att resa runt i där man reste bakåt i tiden mer än bara genom att byta tidszon. Jag minns färgglada bilar samt häst och vagn. Jag minns ris med bönor i och pommes till varenda rätt. Jag minns knasigheter som att bankomaterna svalde ens pengar om man inte tog de tillräckligt snabbt och att de rev stadsmuren i ena änden medan de byggde den i andra. Jag minns människor som inte hade det så gott ställt och en turistvaluta som var guld värd för dem. Men jag minns även omtanke och generositet. Familjer som bjöd hem en till deras hem och bjöd på mat, dryck och historier. Hur man lyckades föra konversationer med knapp spanska, lite engelska och mycket kroppsspråk. Sen minns jag såklart även fantastisk guavafrukt och rom i överflöd!

Daniela som driver resebloggen Discovering The Planet har spenderat två veckor på Kuba och då besökt Havanna, Trinidad och Varadero samt gjort roadtrips till Santa Clara, Cienfuegos och El Nicho. Daniela delar med sig av sina tips på boende, restauranger och aktiviteter i de större städerna och gör verkligen Kubas alla färger rättvisa genom sina fantastiska bilder.

Johnny på JohnnyBajdzjan.com tar även han fantastiska bilder, är reseledare, guide och fotograf och hans reseskildringar är som berättelser lätta att leva sig in i. Han har promenerat genom Havannas gator och studerat vardagslivet genom dörröppningar samt besökt Trinidad och sockerbruksdalen utanför. Johnny har dessutom skrivit ett inlägg om Kubas bilar och även Daniela har ett inlägg om de amerikanska vrålåken.

Elin på resebloggen Elin reser har kommit hem från över ett år på resande fot där hon bland annat besökt just Kuba. Elin skriver om sina upplevelser från Havanna och Trinidad, där man verkligen får en känsla för städerna genom hennes ärliga och härliga sätt att skriva på samt hennes fina bilder.

Ludvig och Linda som driver resebloggen Mary af Rövarhamn gav sig år 2010 ut med sina barn på en 4 år lång segling runt jorden. De besökte under den resan Kuba och de beskriver på ett målande sätt sin upplevelse av att ta sig runt i landet på ett lastbilsflak. Sist men absolut inte minst har vi Caroline på bloggen Den andra resan, som lever med sin familj som digitala nomader och skriver om hur de år 2008 flydde från en charterresa och trots orkanvarning gav sig ut på egna äventyr på just Kuba.

4 reaktion på “Låt dig inspireras av Kuba och våra svenska resebloggare”

  1. Jag som totalt förälskat mig i Kuba uppskattar verkligen ett sådant här inlägg där jag kan ta del av andras upplevelser av landet.

    Tack för länkarna och de fina orden! :)

    Ha en fin dag!

Kommentera