Mexiko

Låt dig inspireras av Mexiko och våra svenska resebloggare

Jag besökte Mexiko år 2008 under vår ’Inte alls jorden runt’- resa och kan såhär i efterhand känna att jag nog har missat att ta in en hel del. Kanske för att det var så tidigt under resan, att jag inte helt förstod att det var på riktigt, för att det inte var jag som valde just det landet eller för att jag inte började skriva ner minnena förrän senare. Jag vet inte.

Jag minns otroligt god mat från ett torg i Cancun. Jag minns trädgården på hostlet i Tulum och hur vi gick längs den enda gatan med matkassar i händerna. Jag minns sköldpaddorna på Isla Mujeres och jag har ett svagt minne av en brasa på kvällen. Jag minns att vi vandrade runt i Chichen Itza och att vi somnade så fort vi fått en hydda i Palenque, efter en otroligt rolig natt i San Christobal. Men jag minns inte så mycket mer än så. Kanske en dag kan jag få återvända dit, få friska upp mitt minne och få förtrollas av landet på riktigt.

Känslan av att ha missat något blir extra stark när jag läser inlägg från andra svenska resebloggare och speciellt när jag ser Vanjas bilder från stranden i Tulum. Vanja som driver resebloggen Fru Kapten gjorde för x antal år sen en rundresa i Mexiko med sin nuvarande man och besökte Tulum, Playa del Carmen, Chichen Itza, Isla Holbox och Cancun. Hur kan min hjärna inte ha registrerat att stranden i Tulum var fantastiskt vacker? Eller tagit in Chichen Itzas storhet? Vanja får mig dessutom att ångra att vi inte åkte till Isla Holbox!

Dita på resebloggen City Lover Reser har precis som jag besökt Isla Mujeres. Men medan jag i princip bara minns sköldpaddorna visar Dita upp bilder på sin blogg på en helt fantastisk ö. Härliga bilder med vackra stränder, massa palmer och färgglada små hus. Dessutom ges tips på hur man tar sig dit från Cancun, bästa stränderna och var man hittar de godaste drinkarna på ön.

Dita har även spenderat jullovet i Mexiko och visar fantastiska bilder från Playa del Carmen och Akumal med omnejd. Turkosa hav, vita stränder och palmer även här samt inspirerande berättelser om kända och mindre kända ruiner samt simning i grottor, med sköldpaddor och med färgglada fiskar.

Johnny på Johnnybajdzjan.com tar oss med på en dag på ön Cozumel, som ligger utanför Cancun och Playa del Carmens kust. Här stannar kryssningsfartygen till och Johnny beskriver på sitt fantastiska sätt, och med sina fina bilder, hur han med sällskap får en privat guidad tur runt ön. De hinner med både södra delen där den gamla mayastaden El Cedral besöks samt den mindre bebodda östkusten.

Så strunta i mina fattiga minnen av Mexiko och låt dig inspireras av de andra resebloggarna. Till och med jag är inspirerad nu, och då har jag redan varit där!

Bloggtips: För mer inspiration från de svenska resebloggarna, läs inlägget om Kuba.

6 reaktion på “Låt dig inspireras av Mexiko och våra svenska resebloggare”

  1. Tack för fin text och länk! Du ska inte känna att du missat nåt. Du har ju sett hur mycket som helst under din/dina resa/resor. Ibland är ju också den där perfekta maten på ett torg det som gör en hel en resa/plats.

    1. Ja absolut, det har varit jättemånga fina upplevelser (och goda maträtter) under resan/ resorna men min hjärna har tydligen valt att sålla bort en hel del fina stränder och mysiga platser, vilket jag insåg när jag läste era inlägg.. Men man kan väl inte minnas allt helt enkelt 😉 Så tack själv att jag får återuppleva Mexiko genom dina/ era härliga inlägg och fina bilder!

    1. Ja det är verkligen fina skildringar många ger :) Jag blir sugen på att åka igen! Blir även sugen på Bali där jag förstått att ni befinner er 😉

Kommentera