Leon, Nicaragua. Gott nytt 2009

Vår ’Inte alls jorden runt’- resa fortsatte från Guatemala, genom El Salvador med stopp i San Salvador och i Playa el Tunco, sen vidare till Leon, Nicaragua.

I Leon tog vi in på Big Foot hostel. Ett fantastiskt ställe med bra stämning, gungstolar, sköna hängmattor, restaurang och en bar som serverade Mojitos där en del av pengarna gick till att plantera träd. Läs mer om hostlet HÄR.

Självaste nyårsafton firades med spontant långbord och mat på hostlets restaurang, drinkar, raketer på Leons torg, dans och sen en natt med hostelhäng tillsammans med alla nya bekantskaper. En fantastiskt bra början på år 2009.

Dagen efter spenderades som dagen efter bör spenderas. I en gungstol, lugnt pratandes, ätandes pizza. Kvällen spenderades på grannhostlet ViaVia och avslutades på en hemma- bar. Folk håller barer hemma hos sig, vilket inte är officiellt men ryktet sprids på stan och på så sätt hålls de igång. Barerna är inte skyltade utan man knackar på porten ryktet säger går till baren och hoppas på att man hamnat rätt. Vi hamnade hos en väldigt trevlig familj som bjöd på chili i drickform, hade en trädgård full av exotiska frukter och pratade lite för snabb spanska för oss svenskar. Vi snappade upp de ord vi kunde och förlitade resten på vårt tysk/ amerikanska sällskap.

Kommentera