Livigno

Livigno levererade åter igen

Hemkommen från en vecka i Livignos backar och mer nöjd än någonsin.

Som tidigare nämnts bilade vi ner. Lämnade Sverige någongång runt 18 tiden och var framme i Livigno kring lunch. Vi övernattar ingenstans på vägen utan turas om att vara chaufför/ co-driver och sover några timmar däremellan. Det går förvånansvärt smidigt och bilandet blir en trevlig  del av resan det med.

Vi hade alla möjliga sorters väder denna veckan med mestadels sol och härlig åkning. Svettiga dagar med sorbé- snö har varvats med några mulnare dagar med kallare vindar och hårdare underlag (som värmts upp av o´boy/minttu i backen såklart). Skidåkningen under veckan har klarat de flesta underlag och snabbt har det gått, vilket varit fantastiskt kul! Adrenalinet har rusat, benen har blivit möra och stughänget i myskläder på kvällarna har varit precis rätt avslutning på dagen.

Det har varit fler svenskar på plats detta året. Fler som hittat vårt paradis. Inte så konstigt för som jag nämnt innan är Livigno en bra kombo av härliga backar, bra priser och god mat. Och god mat har det blivit. Det har frossats i pizza, pasta, ost och charkuterier, tills skidbyxorna knappt gått att knäppa.

Så nu är det dags att packa undan skidkläderna för detta året, men det har blivit något av en tradition med skidsemester så jag håller tummarna för att det fortsätter även nästa år.

6 reaktion på “Livigno levererade åter igen”

  1. Ja, det där ser fint ut! Har ju aldrig åkt skidor utomlands (så blir det kanske när en bor i Jämtland och har fjällvärlden inom en timmes bilresas avstånd?), Alperna ser mer och mer inbjudande ut. :)

    1. Ja det kan jag förstå när du har det så nära :) Vi här i Skåne får ju antingen köra uppåt eller neråt, och körningen neråt är väl värt det för mer tid i backen och mindre i liften :)

  2. Älskar Livigno! Jobbade två säsonger på andra sidan gränsen, I Schweiz, och åkte till Livigno några gånger då. I slutet av förra århundradet…

Kommentera