Sommar i Skåne

Midsommar på Ven

De senaste åren har vi var Midsommar tagit oss in till Ven. Så även detta året. Ven är en ö utanför Landskrona och fantastiskt vacker. Den ligger mitt i Öresund, mellan Sverige och Danmark och under sommaren kan man, förutom från Landskrona, ta sig dit även från Helsingborg och Köpenhamn.  Båten från Landskrona tar ca 30 minuter och är en trevlig start på midsommarfirandet (Om man som jag älskar havet).

Vi brukar hålla till i en trädgård i Kyrkbacken dit man tar sig smidigt med bussen. Den väntar in båten där den lägger till i Bäckviken och släpper av en precis vid det huset man vill till (Man får dock tänka på att ha kontanter, jojo- kort eller Skånetrafikens app nerladdad för betalning). Annars kan man alltid göra som de flesta andra som åker in till Ven: Hyra en gul cykel ovanför backen och ta sig ön runt på den. Ensam eller tandem.

De flesta i midsommarsällskapet åkte in redan på torsdagen så när jag kom in fredageftermiddag hade firandet redan börjat. Och det fortsatte. Lite cider som uppvärmning innan klassisk midsommarmat med tillhörande snaps och visor. Jordgubbar med grädde och kaffe (OCH en jordgubbstårta efter det). Allt utomhus i, för första gången på många år, varmt och skönt väder.

Men självklart ingen Midsommar utan regn. Så lagom till denna donna kastade in handduken kom även regnet. Med åskan och blixtarna som sällskap. Vilket inte var fy skam att somna till efter en trevlig kväll (Speciellt när jag var en av dem med tak över huvudet istället för tältduk).

Kommentera