Min lista till världen

De svenska resebloggarna Explorista, Träningsglädje, FREEDOMtravel, Dryden, Oh Darling, Aktiva dagar och Towis har alla gjort sin lista till världen och inspirerat. Inte kan väl jag vara sämre. Det blev dock klurigare än jag trott, mer Sverigefrälst än jag förväntade mig och mer upprepning på vissa destinationer än vad som kanske var tillåtet. Men här följer min lista.

Favoritutflyktsmål på orten där du bor?
Landskrona har en fantastisk promenadsträcka längs havet. För just promenader, för picknick och/ eller strandhäng. I princip vars som helst på den sträckan kan man sätta sig ner och bara andas. Fantastiskt!

Var vill du helst möta våren?
Jag trodde aldrig jag skulle skriva svaret jag nu skriver, men jag vill möta våren hemma. Jag reser bort några veckor med start nästa söndag och har tidigarelagt den resan just av anledningen att jag inte vill missa våren här hemma. Blommorna som kommer i trädgården. Vårt japanska körsbärsträd som blommar. De skånska rapsfälten som blir gula. Just i år känns det magiskt.

Tre weekendstäder du gillar, eller tror att du skulle gilla?
Budapest, Rom och Prag. Alla fantastiskt fina!

Ditt bästa sommarställe i Sverige?
Utanför Landskrona finns en ö som heter Gråen. Där är inga vägar, inga bilar, ingen stress. Enda sättet att ta sig dit är via egen eller annans båt (även om vissa tokar genom åren simmat). Där har jag under min uppväxt spenderat somrarna i mormor och morfar stuga, sprungit barfota på gångarna och hoppat från bryggan ner i havet. Sommarstugan är nu såld och jag inte varit där på x antal år, men det är det fortfarande sommarparadiset på hemmaplan.

Om du fick välja ett ställe i ditt grannland, var skulle du resa då?
Till Norge, för att uppleva de norska fjordarna.

Finns det något ställe du blivit nyfiken på från att ha läst en bok, tidningsreportage, blogginlägg eller sett en film?
Jag tror det är så intresset för alla mina resmål har börjat.

Om du fick 20 000kr och en veckas ledig tid, var skulle du åka då?
New York. Punkt.

Var finns paradisstranden?
Jag tror den finns kvar för mig att uppleva men stränderna på Jamaica och i Mozambique ligger nära.

Var skulle du vilja åka med din bästa vän?
Till New York för shopping eller till Tanzania/ Zanzibar för äventyr och strandhäng.

Var vill du åka med din partner?
Jorden runt. Det skulle vara fantastiskt att knåpa ihop resan på egen hand, jaga billigaste flygbiljetterna och att verkligen få se alla de platser som nu bara dröms om.

Var skulle du helst vilja äventyra?
Nya Zeeland. Efter en video från ’Nevis swing’, världens största gunga, på just Nya Zeeland (se HÄR) insåg jag att jag någon gång måste åka dit. Dessutom ska där vara fantastisk natur.

Av de ställen du varit på, i Sverige eller utomlands, var skulle du helst vilja åka tillbaka?
New York är alltid det självklara valet på den frågan, men då jag tycker det svaret börjar bli tjatigt i min lista och då jag ska resa dit om någon vecka, borde jag svara något annat. Så mitt svar blir Sydafrika. För att hälsa på vänner och för att helt enkelt njuta av allt landet har att erbjuda.

Vilka resor har du inplanerade?
Nästa söndag lämnar jag Sverige för en ologisk men fantastisk resa till Paris, Australien och New York. Därefter är jag hemma en vecka, hinner med ett snabbt besök i Göteborg, innan jag åker en vecka till Abu Dhabi.

I sommar och höst har det pratats om lite olika resmål men det som hittills är inplanerat är den numera traditionella höstresan till Tyskland och WeissenHäuser Strand, där det badas och äts kycklingvingar, men framförallt stughängs.

Dina topp tre drömresor i Sverige som du ännu inte upplevt?
Öland, gärna i kombination med Öland Roots. Ishotellet i Jukkasjärvi för att det hade varit otroligt häftigt. Fjällen under sommartid, för vandring.

Dina topp tre drömresor i världen som du ännu inte upplevt?
Jag har jättesvårt att lista tre resmål, så det får bli tre resor istället. För det jag verkligen vill göra och som jag hoppas någongång ska bli av är en jorden runt- resa där gärna ställen som Bali, Thailand och Hawaii får inkluderas, att bila runt i USA för att se Gran Canyon, Las Vegas, Los Angeles med mera samt att avsluta vår ’Inte alls jorden runt’- resa, som skulle slutat i Tanzania och på Zanzibar men som vände om i Mozambique för att Sydafrika var för fantastiskt.

16 reaktion på “Min lista till världen”

 1. Intressant lista, och kul med fler som lyfter fram vackra Sverige :) Ju mer jag reser i Sverige och Norden desto mer imponerad blir jag av vad vi har ”framför ögonen”…

  1. Tack Camilla! Ja det är lätt att man blir hemmablind, men vi har fantastiskt många fina ställen runt oss och jag måste verkligen bli bättre på att resa runt här :)

 2. Vad kul att läsa din lista! Haha, jag ser att vi verkligen båda två har en tendens att återkomma till New York. Det ÄR ju resmålet som har allt. Jag har ju också gjort en ”lista till världen” men hade väldigt svårt för att inte svara New York på sju av frågorna, haha. Kul att du snart ska dit igen!

  Vi gillar samma weekendstäder ser jag också. :)

  Slutligen: Underbart att läsa om dina barndomsminnen från en sommarstuga. Har själv sådana minnen; de är ovärderliga!

  1. Haha ja New York var verkligen ett självklart svar på många av frågorna men vi kände väl båda att vi fick utmana hjärnan något mer 😉 Men inte dåligt att ha hittat ett resmål som ger så mycket!

   Kul att du ska åka till Rom, Göteborg och Budapest (Kan fortfarande inte kommentera på ditt inlägg men såg att andra kunnat så felet ligger förmodligen på min något uråldriga dator). Fantastiska städer alla tre!

   Och din tanke om körsbärsblommorna i Tokyo var inspirerande! Måste vara fantastiskt :)

 3. Vad kul att du hängde på den här listan! Jag har alldeles nyligen hittat till din blogg, men jag ser att du har många intressanta resor på gång under året, så det ska bli intressant att följa!

  1. Ja det var en inspirerande lista :) Svårare att svara på än vad jag först trodde men kul att verkligen få tänka igenom frågorna! Och vad kul att du/ni hittat hit och kommer följa resorna! Det ska bli spännande och såklart kommer resorna dokumenteras här :)

 4. Kul att läsa dina svar på frågorna! :) Gråen låter som ett fantastiskt ställe! Och kan rekommendera ett besök till Ishotellet, det är väldigt häftigt att se. Har du några tips på fina rapsfält i Skåne? :)

  1. Ja det är verkligen härligt! Skåne överlag är väldigt fint både på våren och sommaren. Precis här utanför Landskrona (vid Glumslövs backar) finns fantastiska rapsfält. Har även hört att Österlen är magiskt vid den tiden (och annars med såklart) :) Hittade en gammal bild från en promenad där man ser lite av just rapsfälten här utanför som jag uppdaterat listan med!

   Vad härligt att du besökt Ishotellet, kan tänka mig att det är fantastiskt!

   1. Jag har bara varit i Skåne en gång på hösten och en gång i knappt 24 timmar under sommaren. Men ska dit om ca en månad, så ska bli kul att få uppleva det. Hoppas på massa vackra rapsfält så jag ska lägga in i vår planering att vi ska åka förbi Glumslövs backar! Det ser jättefint ut på bilden du la upp! :)

    Österlen planerar vi också att åka till. Jag var där i höstas och det var vackert även om det var ganska tråkiga färger då. Ser fram emot ett återbesök!

    1. Åh va kul Helena! Då hoppas jag att Skåne visar sig från sin allra bästa sida medan du är här :) Synd jag inte är här då men hoppas få läsa om det på din blogg!

Kommentera