Om mig

Välkommen till min sida som AdrenaLina. Här återupplevs minnen, visas bilder, skrivs personliga reflektioner och berättas om äventyr från de 130 städer, i totalt 33 olika länder, jag genom åren har besökt. Här trotsar jag Jantelagen och visar upp de delar av mitt liv som jag är sjukt stolt över- Mina resor.

Jag är tjejen som är uppvuxen i den lilla byn utanför en småstad i södra Sverige. Har precis som så många här gått i grundskolan med barndomsvännerna och bytt skola lagom till gymnasiet.

Jag vet inte var mitt intresse för att resa kom ifrån. Eller varför det började. Jag minns bara hur självklar idéen om att tågluffa efter studenten var. Visst, jag sökte in till Universitetet bara för att. Men jag visste redan när jag sökte att jag inte tänkt börja förrän året efter. När andra började plugga, förberedde sig för lumpen eller sökte jobb, köpte jag Lonely Planets ’Europe on a shoestring’ och hade en hjärna som var helt inställd på att upptäcka Europa. Ensam. Och det har jag aldrig ångrat en sekund!

Året efter började jag, precis som jag tänkt, plugga. I Göteborg. Lika självklar som tågluffningen hade varit lika självklar var flytten dit. Och oj, om jag aldrig har ångrat det- Jag träffade några av mina närmsta vänner där!

Vänner jag sen spenderade 6 månader att upptäckte Mellan- och Sydamerika samt södra Afrika med (Vilket för övrigt var början för smeknamnet AdrenaLina). Att sitta med en världskarta framför sig och ringa in alla ställen vi ville åka till, och sen göra verklighet av det- Jag älskar er för alltid för den resan!

Som ni kanske misstänker har det blivit en hel del resor utöver det med. Och jag är värdelös på att styra upp album och dagböcker. Men samtidigt vill jag inte att alla minnen ska gå förlorade i min redan något glömska hjärna. Så därför ger jag mig på den här bloggen, dels för att för min egen skull få samlat alla resor på ett ställe, dels för att kunna dela mina upplevelser med andra.

Och även om jag de senaste åren ersatt äventyrsresorna med kortare resor och numera är bosatt i samma småstad jag en gång växte upp utanför, nära familj och vänner, med en sambo som till stor del delar mitt intresse för resor, med heltidsjobb och hus (Utåt ett lugnt, tryggt liv) så bubblar äventyrslusten i mig och jag laddar för att fylla den där kartan med fler knappnålar. Så välkommen att följa mig på mina äventyr runt om i världen!

Kommentera