På guidad tur i Havanna, Kuba

Vårt första stopp på vår ’Inte alls jorden runt’- resa var Havanna på Kuba. Efter att ha tagit oss till Landvetter vid kl 4 på morgonen, några timmar efter avskedsfesten kvällen innan, sagt hejdå till L och Rs familjer (J kanske en aning för påverkad fortfarande för kramar) och spenderat sammanlagt 12 timmar på ett flygplan kom vi fram till Havanna på kvällen. Hämtade ut våra väskor (ah fan!) och tog en taxi till hotellet. Och vilken taxiresa! Visst, chauförren körde som en galning men med rutorna nere och en doft av utomlands och igenom en stad full med gamla bilar. Vi kunde inte sluta le- Resan var påbörjad!

Vi hade genom Kilroy, som vi bokade resan med, bokat ett paket i Havanna som inkluderade två nätter på hotell samt en guidad tur. Kanske en aningen turistigt men det var rätt skönt att ha de första dagarna bokade.

Vi lämnade vår guidade tur efter vi besökt x antal ställen där det mest kändes som att guiden tjänade pengar på oss och begav oss ut på egen hand. Vi hann dock först få i oss, vad guiden lovade var, stans bästa Mojito (men det vettef*n).

Vi hittade ett mysigt café precis vid torget, tog vars en kaffe och sen passade jag och J på att hinna med en öl på bryggeriet över torget. Inget dåligt avslut på den dagen!

Fun facts: Havanna har en försvarsborg som är byggd alldeles för långt ifrån havet, vilket gör den meningslös. Havanna har också kvar delar av en stadsmur, vilken år x beslutades skulle rivas. Informationen nådde dock inte  ända fram så medan den revs i ena änden, fortsatte den byggas i andra (..Eh, ja..).

Kommentera