#Reseprocenten

#Reseprocenten

För en tid sedan startade Linda på 155cm.se #Reseprocenten. En idé och en vilja om att göra världen lite mer jämlik och ett sätt för oss som har lyxen att resa att kunna bidra till att göra livet lite bättre för någon annan. Tanken är att 1% av vår reskassa skänks till valfri välgörenhet för att andra som i nuläget inte har denna möjlighet en dag också ska kunna se mer av världen.

För att ge ett exempel så skänker du 500kr till valfri person, verksamhet eller organisation om din resa kostar dig 50 000kr. Om den går på 10 000kr skänker du 100kr osv. En relativt liten extrapeng att lägga inför resan men som kan göra stor skillnad för andra människor. Dessutom, ju fler vi är som skänker, ju mer nytta kan vi göra.

Jag kommer absolut haka på #Reseprocenten och vad är väl bättre än att börja direkt. Min resa till New York räknar jag med kommer hålla sig kring 10 000kr totalt inkl. flyg, boende och fickpengar. Det gör att jag skänker 100kr.

Organisationen jag har valt denna gången är ’Lilla barnets fond’ där pengarna går till forskning om nyfödda barn. De senaste åren har vi varje sensommar sprungit loppet ”Spring för det lilla livet” här i Landskrona för att stödja just denna fond samt arbetet de gör för förtidigt födda barn och det är ett arbete jag gärna stödjer mer.

Hjälp gärna till att sprida #Reseprocenten du med och gör vad du kan för att bidra till att andra också ska få möjligheten att en dag ta del av vår fantastiska värld!

4 reaktion på “#Reseprocenten”

Kommentera