Restauranger i Abu Dhabi

Restauranger i Abu Dhabi

Förutom sitt varma klimat, sina stränder och sin shopping erbjuder Abu Dhabi också fantastisk mat. Under våra tre besök till staden har vi lyckats hitta ett par riktiga favoriter och är du på besök får du inte missa dessa restauranger i Abu Dhabi.

Cho Gao
Abu Dhabis, enligt mig, bästa asiatiska restaurang. Belägen på hotellet ’Crown Plaza’ och med en mörk men mysig inredning, serverar denna restaurang allt från stark mat som får dig att svettas till gratis drinkar på Ladies Night. Tänk på att det kan vara bra att boka bord i förväg då det är risk för fullbokat.

Spaccanapoli
Även denna pärlan är en av ’Crown Plazas restauranger’. Många restauranger ligger just på hotellen för att komma runt alkohollagarna och på detta sätt få möjlighet att servera alkoholhaltiga drycker. Restaurangen serverar fantastisk italiensk mat och du kan avnjuta rätter som gratinerad mozzarella, 1 meters- pizza och friterad glass.

Lebanese Flower
Denna lilla pärla ligger utanför hotellens områden och erbjuder både take- away samt restaurangdel. Här kombinerar man olika rätter till billiga priser och kan få in precis så mycket mat man behöver (En varning sänds dock ut då man lätt lockas av menyn och i slutändan ändå beställer in alldeles för mycket). Hummus, vinbladsdolmar, kebab, kycklingwraps, halloumiost, oliver och mycket mer kommer ge dig ett nöjt leende på läpparna.

(Bli dock inte skrämd om du inte vet vad du ska göra med tallriken med en gurka, en hel paprika, salladslök m.m. som serveras ut i början. Använd det du vill ha, lämna resten).

Chamas
Abu Dhabis egna churrascaria och beläget på hotellet ’Intercontinental’. Tycker du om kött är detta restaurangen för dig! Här går servitörerna runt i lokalen och skivar ner nygrillat kött direkt på din tallrik. Här håller de även varenda fredag ’Friday Brunch’ tillsammans med fiskrestaurangen bredvid. En brunch som erbjuder allt du kan tänka dig från kött till fisk, tillbehör, efterrätter samt dryck. En brunch går på ca 900kr per person, vilket definitivt kan vara värt för upplevelsen. Ett tips är dock att hålla utkik på deras hemsida då halva priset- erbjudande kan förekomma. Kom dock ihåg att påpeka detta även på plats!

2 reaktion på “Restauranger i Abu Dhabi”

    1. Åh vad härligt! Jag gillar verkligen Abu Dhabi- Solsemester och stads/shoppingsemester i ett 😀 Chamas och Friday brunch är helt klart dyrast, men jag skulle säga det är värt priset för upplevelsen, speciellt om ni håller koll på hemsidan om priserbjudanden! Cho Gao och Spaccanapoli har absolut rimliga priset, inget i överkant, och väldigt god mat till priset.. Lebanese Flower är otroligt billigt med massa rätter för runt 10kr att sätta ihop hur man vill :)

Kommentera