Rio: KARNEVAL, Manu Chao och en påse ris

Rio de Janeiro. Med en av världens mest kända stränder och garanterat världens mest kända karneval. Där var vi. Mitt i smeten. Mitt i ett karnevalståg, som sakta rörde sig längs Copacabana. Dansandes till reggaetonerna från lastbilsflaket framför och takten från sambatrummorna bredvid. Genomsvettiga. Törstiga. Överlyckliga.

Under karnevalen i Rio fylls stadsdelarna och gatorna med parader, gatufester och utomhuskonserter. Vägfiler stängs av, kvarter överbefolkas och  stranden fylls med människor, musik och fest. Drickan flödar, lättillgänglig från kundvagnar mitt i paradsmeten, och energin fylls på med korv eller ost på pinne.

Under våra dagar i Rio bodde vi på hostlet ’Stone of a Beach’. Tre våningar högt, med jacuzzi och bar på takterassen som perfekt komplement till karnevalen och Copacabana två kvarter bort. Gratis linne som välkomstgåva och inkluderad båttur med gratis mat och caipirinhas, dans och bad från båtkanten och avslutande solnedgång över Rio.

Det blev dessutom, förutom fest, många lata timmar på stranden och en joggingtur(!) längs densamme. X antal inköp på marknader och guidad tur för sevärdheter. Och sist men absolut inte minst, fick vi även möjligheten att se Manu Chao uppträda. För det mest fantastiska priset av 90kr och ett kilo ris (som vi misstänker skulle skänkas till välgörenhet).

Kommentera