Ruiner, ruiner, ruiner

Resan i Mexiko fortsatte och Cancun byttes ut mot Tulum. Som egentligen bara består av en enda gata men är känd för sina mindre turistiga stränder, då merparten av turisterna åker till det mer kända Playa el Carmen en bit bort.

Vi spenderade två nätter i Tulum. Vi hann se gatan, testa stranden och besöka ruinerna. Allt medan vi transporterade oss på hostlets något överanvända cyklar med sneda styren, lösa trampor eller spännande ljud.

Under vår tid i Centralamerika hade vi bokat in oss på Bambabussarna. Vilket vi hade hoppats var en härlig ’Hop on- Hop off’- backpackerbuss med spännande människor men som visade sig vara ett företag som bokade in oss på de lokala bussarna men i alla fall inkluderat några sigtseeing- turer. De fick alltså bokat in oss från Tulum till Palenque, via Merida och Chichen Itza- en av de största mayastäderna.

I Palenque bodde härligt mysigt i en hydda i djungeln (?). Från Palenque fick vi sedan en tur som slutade i San Christobal, Mexiko och däremellan stannade vid Palenque- ruinerna, Misol-Ha vattenfall och Aguas Azul. Allt väldigt häftigt att se, även genom ösregn.

Kommentera