semester

Semester

Idag går jag på semester en andra gång! En veckas ledigt firades förra veckan, igår jobbade jag för att få klart det administrativa för månaden och nu har jag ytterligare två veckors ledigt framför mig. Fint!

Veckan som gått har bestått av det sommaren ska bestå av: Sol, bad, grillning, öl och hemmafix. Altanen är fixad och utemöblerna målade, det har agerats flytthjälp, nära och kära har träffats och det har njutits (även om det som alltid tar ett tag att koppla av).

Vi har dessutom hunnit testa inte mindre än 5 olika stränder, mer eller mindre lyckat. Vi har solat och badat i Lindhs (uttalas av de flesta Lindhes) hamn där bryggan var borttagen och våra knä och fötter blev rejält bitna av myror. Vi har besökt Ålabodarna och gått igenom detsamma i jakten på bästa strandbiten. Vi har spontancyklat till gamla campingen för att småhuttra i en halvtimmes molnigt väder och kvällsdoppat oss i Borstahusen. Och sen har vi såklart tagit genvägen genom en kohage och vadat genom tång och maneter för att få sola på en alldeles egen ö i Barsebäck (som i efterhand dels var ockuperad av folk, dels hade fungerat toalett till diverse fåglar tidigare under dagen).

Men hur illa det sista kanske än låter har det varit härligt. Många dopp har det hunnit bli, brännan är påbörjad och nu ska det fortsättas fira semester. Först och främst här i Landskrona, då karnevalen i helgen intar stan! Men mer om det senare..

Kommentera