Skidåkning i Wagrain

Några extra dagar ledigt över nyår och ett par skidsugna nära och kära resulterade i att nyårsafton 2015/2016 spenderades i en bil med riktning Wagrain, Österrike. För att slippa köra den 1e, efter en dag i soffan var det lika bra att bege sig på självaste aftonen. Sagt och gjort.

Det visade sig bli ett riktigt trevligt nyårsfirande med både förrätt, huvudrätt och efterrätt i bilen (merparten intogs i väntan på färjan i Rödby) och ostbricka samt alkoholfri skumpa på tolvslaget. Tyvärr hittade vi inget annat stopp än en parkeringsplats (bredvid ett annat bilande par) vid en rastplats varifrån vi inte såg jättemånga fyrverkerier, men vi hann se fantastiskt många från bilen på vägen dit så det kompenserade.

Wagrain

Väl i Wagrain var det inte det lättaste att hitta till vårt boende men efter att ha frågat x antal alpvandrande seniorer och med lite tur körde vi i princip rakt på det. Herr och Fru Fritzenwaller hyrde ut en lägenhet för 4 personer och frun tog emot oss med stor entusiasm och snabb tyska. Delen av hjärnan där skoltyskan har lagrats (Har den ens det?!) fick jobba men det löste M galant. Otroligt bra lägenhet med ett sovrum och bäddsoffa i köket/ allrummet. Microugn, diskmaskin, kaffekokare utöver allt annat man kan förvänta sig och en balkong med fantastisk utsikt (Läs mer om boendet HÄR). Mitt över boendet ligger dessutom familjens pub där de serverar lunch, middag och såklart bjuder på familjens hemmagjorda schnaps (vilken även visade sig bjudas på när det var papper som behövde fyllas i. Och när boende skulle betalas- Ja alla lägen som gavs helt enkelt). Jag var ensam om att inte gilla schnapsen men gesten uppskattas!

Wagrain

Veckan bjöd även på mestadels bra väder och bra med snö med tanke på att det var så tidigt i säsongen och ett varierat utbud av backar som säkerligen varit än bättre om där varit mindre folk. Det var fler än vi som hade några extra dagar ledigt visst. Backarna blev snabbt uppåkta med snöhögar och isfläckar  som följd men tillräckligt ofta fanns det ljusglimtar av grymma åk för att det skulle vara värt det. Jag var sjuk under veckan men fick i alla fall tre skiddagar med härligt väder och en hel del bra backar. Jag är ju frälst i de blåa backarna. Jag behöver inte utmana mig själv i brantare backar, jag behöver bara kunna åka snabbt och låta carvingen susa mig ner. Älskar det!

Wagrain

Vill man byta någon skidtimme mot att gå på stan kan det också rekommenderas. Wagrain centrum var väldigt mysigt om än litet. Man får dock vara uppmärksam på, vad som börjar antas vara, de klassiska alpsiestatimmarna efter lunch då många affärer inte öppnar igen förrän efter kl 15.

Allt som allt, en härlig vecka i alperna!

2 reaktion på “Skidåkning i Wagrain”

Kommentera