En sommar i Skåne

En sommar i Skåne

Nu när september är inledd och hösten är här (även om det för tillfället är sommarvärme) är det dags för en tillbakablick på sommaren. 2016års version har bestått av semester på hemmaplan, vilket inte varit fy skam. Landskrona är en fantastiskt fin sommarstad, precis vid havet och med parker och träd var man än tittar. Precis som Landskrona lever resten av landskapet också upp under sommaren och det finns en hel del att fylla en sommar i Skåne med.

Under sommaren 2016 har det firats midsommar på Ven och umgåtts på Landskrona Karnevalen. Det har semestrats på diverse badstränder runt hemstaden och jagats blommor på Sofiero. Det har kopplats av och plockats björnbär på Järavallen, och mat har njutits av på bl.a. Pinchos och Garage Bar. Ett besök på Tomatens Hus har även försökts få till och sen har det för första gången varits på Vikingamarknad. Dessutom, och framförallt, har det spenderats tid med nära och kära vilket alltid förgyller sommaren.

Jag hade även tänkt hinna med ett besök på Kungsbyggets Zipline, en rundtur på Landskrona Citadell, en fika på Hillesdal- caféet som antagligen har Skånes vackraste utsikt samt en eller två promenader på Söderåsen. MEN något säger mig att ovanstående kan vara precis lika bra aktiviteter under hösten som under sommaren, och det är väl det fantastiska med att kunna semestra på hemmaplan- att aktiviteterna finns kvar i ens närhet även efter.

Bloggtips: Är du nyfiken på vad de andra svenska resebloggarna har haft för sig i sommar? Läs om Resfredags härliga topplistor för juli och augusti, om hur Liniz Travel & Lifestyle hade årets bästa resmånad och härliga dagar på Kreta, njut av bilder från A lady & a tramps semester i berg och ett aktivt augusti där bl.a. Island besöktes, ta del av när Louise i Turkiet reste till Sverige under några härliga sommarveckor samt läs Marias Memoarers sammanfattning av sommaren och hennes funderingar kring hösten som kommer att innehålla en Working Holiday- resa till Australien.

Kommentera