Swaziland

Fortsättningen på vår ’Inte alls jorden runt’- resa gick genom södra Afrika och vårt första egentliga stopp (om man räknar bort en natts övernattning i Johannesburg) var Swaziland. Swaziland är ett litet monarki som ligger omringat av Sydafrika och vi tog oss dit via minibussar. Ett fantastiskt sätt att resa runt i södra Afrika.

I Swaziland passade vi på att gå på marknaden i Manzini där det fyndades smycken till otroliga priser. För mellan 2-10sek fick man halsband, armband och dylikt gjort av kokosnöt, trä eller fröer (Det kan tilläggas att jag är den typen av tjej som i princip hade blivit mer glad av den här typen av smycken än av diamantvarianten..).

Det var även i Swaziland som jag för första gången provade Savanna. En torrcider från Sydafrika som efter några flaskors vänjande sedan dess har varit en storfavorit. Savanna fungerade även perfekt i kombination med våra malariatabletter för att slippa känna smaken av självaste tabletten (Det var även i Swaziland en man ville klippa av en bit av de andra tjejernas hår då han påstod sig aldrig ha sett blondiner förr. Det fick han inte).

Som huvudaktivitet besökte vi en nationalpark där vi hoppades få se flodhästar matas. Det fick vi tyvärr inte utan istället fick vi promenera utan guide genom parken. Omgiven av just de hungriga flodhästarna, zebror, antiloper och krokodiler, där en krokodil hade valt att lägga sig mitt i våran väg. Ovana vilddjurssvenskar som vi var valde vi att vända om, vilket utlöste mycket skratt i efterhand hos de som arbetade på parken. Kanske hade det inte varit så farligt, men det kändes dumt att chansa på att bli uppätna så tidigt på vår resa genom södra Afrika.

4 reaktion på “Swaziland”

  1. Vilken spännande resa! Naturen på den undre bilden påminner mig lite om Kenya, där vi varit två gånger.

  2. Hehe…Savanna..
    Jag som inte ens gillar cider fastnade också för den.
    Håller med om att det kändes lite ovant att gå runt där (tror att jag var i samma park) bland alla vilda djur utan någon guide.

Kommentera