Tågluffning genom Europa

Hösten efter studenten gav jag mig ut och tågluffade. Jag vet inte riktigt var idéen kom ifrån men den var självklar, och det var självklart att jag skulle göra det ensam.

Sagt och gjort. En backpack köptes, Lonely Planets ’Europe on a shoestring’ luslästes och ett Interrail- kort införskaffades. Inga boenden bokades i förväg och inga tågbiljetter köptes, förutom till nattåget mellan Malmö och Berlin (Som jag fick en varm nostalgitrip med igen för några somrar sen, men det är en annan historia).

Planen för min tågluffning var Berlin, London, Inverness, Paris, Venedig, Florens, Pisa, Rom, Salzburg och Munchen. Och planen höll. En månad var jag ute på egen hand och upplevde Europa. Bara jag, min väska och min bok.

När jag kom hem hade jag fortfarande spring i benen, och pengar över, så jag gav mig iväg igen. Denna gången med min dåvarandre pojkvän i tre veckor. Vi började med tåget till Rom och tog oss sedan vidare till Neapel, Sicilien, Bari, Aten, Kreta, Venedig, Innsbruck och Köpenhamn.

På den tiden hade jag varken blogg, facebook eller mobilkamera. Bilderna fick framkallas och en hel del gick förlorade. Men mitt mål nu är att få ner så många minnen jag bara kan från dessa resor, för det var med denna tågluffning allt började.

Kommentera