The color run

The Color Run

I september förra året sprang jag och M ’The Color Run’ i Lund. En något dimmig höstmorgon samlades vi på en gräsmatta, fick en kasse med T-shirt och färgpåsar och laddade upp i takt till musiken som strömmade ur högtalarna.

För er som inte vet vad ’The Color Run’ är så kan det bäst beskrivas som en färgfest utan dess like. Det är ett lopp på 5km, utan tidtagning och tävling. Istället ligger fokus på att ha roligt och att bli så färgglad som möjligt. Loppet börjar i vita kläder, uppiffade med tyllkjolar, solglasögon och peruker (Vi höll oss till vita tröjor och solglasögon) och som vid var kilometer springer/ går igenom ett moln av grön, gul, blå och/ eller rosa färg.

Behöver jag nämna att det inte bara är kläderna som får färg på sig, utan hela du!

Efter loppet samlas alla framför scenen där musik spelas, tävlingar hålls och fler färgpåsar delas ut. Färgpulvret hälls i händerna (och i alla tomma händer man ser omkring sig) och på given signal slänger hela folkmassan upp pulvret i luften. Och på x antal sekunder ser man absolut ingenting mer än färg! Färg som efter en stund dalar ner igen och täcker hår, hud och kläder på glada, svettiga, dansande människor!

Det första loppet gick av stapeln 2012 men redan förra året fanns över 100 ’The Color Run’- lopp runt om i världen, med totalt en miljon deltagare, och mer än 80 hjälporganisationer har fått in över en miljon dollar tack vare loppet.

Detta året blev Lund färgglatt redan i våras men i Stockholm går ’The Color Run’ av stapeln nu på lördag den 17e september. Läs mer HÄR och ta chansen att vara en del av färgfesten!

4 reaktion på “The Color Run”

    1. Va kul att du också testat Åsa :) Ja det var ett roligt lopp!
      Absolut, jag har börjat klura på svar! Trodde jag hade kommenterat på ditt inlägg men jag måste blivit avbruten eller något..

  1. Alltså jag fastnade på din blogg och läste om alla resor och när jag såg denna bilden så kände jag igen dig så galet mycket men kunde inte komma på varifrån, så retligt! Och nu plötsligt ploppade en idé upp i huvet om var det kan ha varit ifrån så måste kolla, haha.. har du jobbat på gym i Helsingborg vid Olympia?

    1. Haha vilken fantastiskt kommentar! Och ja det stämmer, jag jobbade på form och figur (som senare blev mågottgym) på Olympiahallen i Hbg.. Liten värld 😉 Vad kul att du hittat hit och har läst om alla mina resor 😀 <3

Kommentera