The Liebster Award

The Liebster Award

Jag har blivit nominerad till ’The Liebster Award’ av Åsa som driver bloggen Bortugal. ’The Liebster Award’ går ut på att jag ska svara på 11 frågor som Åsa komponerat och sedan skicka vidare 11 egna frågor. Så efter mycket funderande kommer här mina svar.

1. Om klimathotet gjorde att resor ransonerades så man bara fick göra en flygresa till per person, vart skulle din sista resa gå?
New York! Ett så uppenbart svar men trots det skär det lite i mitt reshjärta att behöva göra ett val. Det finns så många härliga platser att resa till, men NY är alltid något extra.

2 + 3. Om du fick välja att bo precis hur och var du ville på jorden, hur och var skulle du då bo? Obs. Du får aldrig flytta därifrån och remember – du har bara en flygresa kvar att göra.
Så svår fråga! Man kan tänka att jag borde svara samma som ovan men det kan jag inte. För även om jag skulle vilja bo i New York ett tag så tror jag att jag skulle få nog av storstadslivet till slut med alla människor, all trafik och speciellt kampen att överleva rent ekonomiskt. Jag skulle vilja svara Sverige då jag har ett bra liv här, men här är också mörkt och kallt största delen av året. Så jag skulle helt enkelt ta med alla mina nära och kära och flytta till Australien. För vädrets skull och för möjligheten att ha både imponerande storstäder samt fantastiska stränder inom räckhåll.

Surfers Paradise

4+ 5. Om du vann en resa till valfritt resmål tillsammans med valfri kändis, var och med vem skulle du då åka? (utanför flygransoneringen, detta är en bonusresa)
Min kollega hade läst att för att få räknas som en äkta globetrotter så skulle man ha besökt alla 7 världsdelarna. Då jag isåfall bara har en kvar så har jag (dum som man är?) lagt till detta som en punkt på min mentala lista över saker jag vill göra i livet. Därför hade denna vinstresa gått till… Antarktis (Jodå)! Vilken kändis som man bäst tar med sig dit vettetusan, men om Channing Tatum kan följa med och dansa för mig så kan nog det ta fokus från att jag fryser, så han kör vi på *Förlåt M*.

6. Vart skulle du absolut inte vilja resa även om det var en bonusresa och du fick resan och lyxigt boende betalt och gott om fickpengar?
Till krigsdrabbade områden. Kort och gott för att jag inte vill utsätta mig för den faran (vilket gör det än mer uppenbart hur hemskt det är att folk i vissa delar av världen flyr för att överleva, medan man själv sitter här och lyxväljer mellan resmål).

7. Vilket är ditt bästa reseminne hittills? Det kan vara en hel resa eller bara ett ögonblick.
Det första jag kommer att tänka på är soluppgången från Brooklyn Bridge i höstas. Det var ett magiskt ögonblick, som egentligen bara inkluderade att gå över en bro. Men det var det ljuset, tröttheten och det faktum att det var i New York som gjorde det så speciellt!

8. Vilket är din bästa semesterbild? (visa!)

Kanske för att det är från den senaste resan. Kanske för att det är mäktiga kontraster. Men den får mig lugn samtidigt som den får mig sugen på att se mer av världens fantastiskhet.

9. Vilket är ditt närmsta favoritresmål? En plats nära där du bor dit du ofta och gärna återvänder
Får man svara havet? Jag dras lätt till havet, om det så bara är att promenera vid det. Landskrona ligger otroligt bra till för det dessutom då staden ligger precis vid kusten.

10. Du måste gå en vandring på minst en vecka innan din nästa födelsedag! Var väljer du att vandra? (ev flyg dit betalt och utanför ransoneringen)
Min första tanke är Skåneleden. Man kan tänka sig att jag borde ha tänkt något mer exotiskt eller äventyrligt (T.ex. Inkaleden som jag aldrig gick när jag var i Peru) men nej, jag vill faktiskt gå en del av Skåneleden. Jag hade dessutom gått på våren, när Skåne är gult och fantastiskt vackert!

11. Vart går din nästa resa?
Här kommer ett svar som jag nog aldrig svarat på denna fråga innan: Jag vet inte. Flera resor diskuteras och planeras för tillfället men inget är bestämt och bokat. Chockerande!

11 frågor besvarade och dags att nominera. Då nomineringarna har gått runt ett tag väljer jag att bryta mot regeln (ajdå!) att nominera flera. Istället väljer jag att ställa mer riktade frågor till vald bloggare/bloggerska. Min nominering går till Vanja som driver bloggen Fru Kapten, som har varit igång ungefär lika länge som min och som innehåller trevliga inlägg om både destinationer och restips. Jag är dessutom avundsjuk på Vanja, som både bott i NY och besökt Grand Canyon! Så Vanja, här följer dina frågor:

 1. Jag är omåttligt avundsjuk på att du har bott i New York. Du måste beskriva hur det var att vara NY- bo?
 2. Du är uppvuxen i en familj som värdesatt resor högt, vad har det lärt dig?
 3. Hur är det att resa med barn?
 4. Favoritdestination?
 5. Har du besökt någon destination/ varit på någon resa som du skulle avråda andra från?
 6. Var skulle du spendera resten av ditt liv om du var tvungen att välja en plats?
 7. Vad är ditt bästa restips?
 8. Vad ger resebloggandet dig?
 9. Vilka tre saker reser du aldrig utan?
 10. Tror du att du någongång kommer att sluta resa?
 11. Vart går nästa resa?

Lycka till!

Tillagt senare: Vill du läsa Vanjas svar? Läs hennes inlägg HÄR.

2 reaktion på “The Liebster Award”

 1. Älskar dina svar! Jag läser dem med ett leende och så blir jag som vanligt sugen på nya resmål. Och tack för nomineringen! :) Sicka bra frågor du har fått ihop. Ska bli kul att fundera lite på svaren.

Kommentera