Sydney

Tillbakablick på 2016

2016 har varit ett år av mängder med tankar och blandade känslor. Det har ifrågasatts hela livssituationer, det har grubblats och varit jobbigt men framförallt fruktansvärt nyttigt. Man behöver ifrågasätta sitt liv emellanåt. Ta tag i det man inte trivs med och hitta en väg som passar en bättre. Det är man skyldig sig själv och det är absolut värt slutresultatet.

Året har förutom grubbel såklart även bestått av fantastiskt mycket glädje och en hel del resor. Det började med att tolvslaget firades in på en parkeringsplats någonstans i Tyskland. Med alkoholfri skumpa, ost och kex. Siktet var inställt på Österrike och veckan om följde spenderades i Wagrain med skidor, öl, gott sällskap och halsfluss(!). I februari blev det sedan ännu en skidsemester. Denna väldigt spontant planerad men än en gång till fantastiska Livigno (eller rättare sagt grannbyn Trepalle). En vecka av härlig åkning, fantastisk mat och givetvis även här trevligt sällskap.

Livigno

I mars var det sedan dags för min stora resa. Resan som once and for all skulle bli den sista långresan på egen hand, som skulle lägga backpackarn i mig på hyllan och som skulle starta svenssonlivet. Det gick sådär med det! Men resan i sig var fantastisk och den har gett mig insikter om livet och mig själv jag inte skulle vilja vara utan. Så resan ledde kanske inte till vad som förväntades, men den ledde in mig på en väldigt trevlig väg, där både backpackern och fröken Svensson kan få existera.

Sydney

Resan som så startades med några dagar i Paris. Lite turistande, mycket godsaker och ännu mer härligt prat vänner emellan. Den fortsatte sedan till Australien där Sydney, Byron Bay, Surfers ParadiseNoosa, Fraser Island och Melbourne besöktes. Fantastiska Australien! Från Melbourne flög jag sedan tvärs över halva jordklotet till New York, för helt klockrena dagar med nya bekantskaper och festligheter.

Efter min resa var jag hemma en natt. Sen flög jag och M till Abu Dhabi. Tredje återbesöket och lika bra som alltid. Sol, bad och trevliga restaurangbesök.

I maj blev det sedan en jobbresa till Skellefteå, vilket det även blev i juli, och i augusti en vecka i Uppsala. Egentligen vill jag inte räkna in jobbresorna till mina resor, men det är trots allt tid jag spenderar borta. Förutom det spenderades sommaren på hemmaplan då den svenska sommaren är fantastisk (och hjärnan såhär i efterhand är expert på att sålla bort alla dagar med dåligt väder).

En sommar i Skåne

Hösten bestod sedan av ett återbesök på/ i Weissenhäuser i Tyskland och en spontanbokad resa tillbaka till New York under Halloween. Världens bästa stad levererade ännu en gång och jag kommer aldrig tröttna!

I november togs sedan tåget över sundet till Köpenhamn för en weekend där och nu precis innan jul blev det en kort jobbresa till Skellefteå igen. Nyåret kommer att firas in på hemmaplan, tillsammans med nära och kära, och jag hoppas kunna fylla även nästa år med härliga resor och fler äventyr.

Tack för allt 2016, du har varit ett jäkla bra år. Välkommen 2017, mina förväntningar på dig är skyhöga!

16 reaktion på “Tillbakablick på 2016”

    1. Haha jepp, en mellanlandning i Doha på 3 timmar.. 14 timmars flyg före och 14 timmar efter! Kanske inte en flygning de flesta bokat men jag tyckte inte alls den va så dum 😉

        1. Jag kollade på det med men detta hållet blev billigare :) Haha ja jag misstänkte att du inte heller hade tackat nej till en sån flygning, är man ett fan av att flyga så är man 😉

Kommentera