Tomatens hus

Tomatens Hus

Längs en landsväg i skånska Vallåkra ligger det hemtrevliga Tomatens Hus. Här odlas och säljs tomater, gurkor, chili, kryddor och annat gott på ena sidan vägen medan det på andra sidan lagas härliga lunchrätter och säljs delikatesser producerade av krogen själv.

Under onsdagen intog jag och delar av min familj Tomatens Hus för firandet av en styck födelsedag i deras trädgård. En fantastisk trädgård dessutom med bord och stolar under trädkronorna, ett växthus för regniga dagar och med en meny som är svår att välja från. Här finns bland annat vällagad klassisk husmanskost, soppa, sallad och lasagne. Men för mig står det alltid mellan den välkända tomatpajen och den varmrökta laxen. Mums! Och såklart valet om det ska intas någon sötsak till kaffet eller inte?

Tyvärr var vi inte ensamna om att denna onsdag tänka tanken Tomatens Hus. Det var dessutom en regnig dag och vi hade inte bokat bord, så växthuset var fullt. Det blev att vi fick leta oss vidare efter annan födelsedagslunch, men vi kommer garanterat återvända en annan dag då det har blivit lite av en tradition att åka hit under sommaren.

Så är du i de skånska krokarna, ta en sväng förbi Tomatens Hus för lunch och inhandling av en tomat eller två. Eller kanske en i var färg och form?

Läs mer om Tomatens Hus HÄR.

Kommentera