We travel not to escape life

”We travel not to escape life but for life not to escape us”

Jag började på detta inlägget med tanken om att jag skulle kunna förklara vad resandet ger mig. Att jag skulle kunna förklara vad jag menar när jag säger att jag vill resa mer. Att jag vill ha mer äventyr i livet. Jag tänkte att jag skulle kunna förklara vad exakt det är det ger mig som gör att jag är villig att skaka om mitt liv som det ser ut idag för just det resandet. För backpackandet.

Men hur förklarar man det?

Hur förklarar man att man är mer exalterad över att äta nudlar och tonfisk på ett hostel än vad man är över en 100krs biff ?

Hur förklarar man att det inte gör en något att dela rum med 15 andra människor i en säng där x antal sovit innan? För möjligheten att hitta en vän för livet bland dessa människor.

Hur förklarar man att det inte gör en något att resvägen är lång? Att resandet i sig inte bara är en transportsträcka utan en del av äventyret.

Och hur förklarar man styrkan det ger en att klara sig på egen hand på en främmande plats på andra sidan jorden? Långt ifrån tryggheten hemma.

Hur förklarar man allt det positiva det innebär att resa? Men även allt det negativa. Hur levande varenda del får en att känna sig? Både glädjen, sorgen, oron, ensamheten och skratten.

Hur förklarar man att man känner känslan av hemma på fler platser runt om i världen än just här? Att det ni ser som borta är en del av mitt hemma.

Men framförallt, hur förklarar man att det inte handlar om att fly vardagen? Utan om att fylla den med så mycket liv det bara går.

Jag vet inte.

Och kanske går det inte att förklara. För det går kanske inte för andra att förstå, om de inte känner så själva.

4 reaktion på “”We travel not to escape life but for life not to escape us””

  1. Jag gillar citatet i rubriken och kanske är det så som du skriver, det är inget man kan förklara… En del rynkar på näsan när vi beskriver sånt som vi ääälskar med att resa (upplevelserna, överraskningarna osv) och det är väl bara att inse. Vi är olika vi människor… 😉

    1. Ja jag gillar också citatet, tycker det är klockrent!
      Ja det är nog så, alla är vi olika och alla får sina lyckorus av olika saker. Ibland hade det dock varit skönt att kunna förklara för de som inte känner samma.. Iaf att det inte handlar om att fly vardagen, man vill bara ha den lite annorlunda 😉

Kommentera