Att göra i Kapstaden

10 saker att göra i Kapstaden

Kapstaden är en fantastisk stad där shopping, nöjen och god mat blandas med historia och kultur. Här nedan listar jag därför 10 olika saker att göra just där.

Camps Bay
Vill du ha lite strandliv medan du är i storstaden ska du åka till Camps Bay. Här finns strand, hav, restauranger och butiker. Tänk dock på att  havet aldrig blir varmare än runt 14 grader i Kapstaden. (Men det blir varmare ju längre österut i landet du kommer). Läs mer om Camps Bay HÄR.

Waterfronten
Shopping, restauranger och utomhuskonserter står Waterfronten för så passa på att fynda då den sydafrikanske randen är billig, njut av mat från havet samt lyssna till musik under bar himmel. Läs mer om vad Waterfronten har att erbjuda HÄR.

Table Mountain
Taffelberget och kanske självaste symbolen för Kapstaden. Ta dig upp till fots eller via liften och njut av utsikten över staden. Läs mer om Table Mountain HÄR.

Lion’s Head
Du som vill promenera uppåt men inte riktigt så högt upp som till Table Mountain, kan istället hika upp för Lion’s Head. En tuff men härlig promenad. Läs mer om hiking upp för Lion’s Head HÄR.

Robben Island
Upplev en del av historien genom att ta båten ut och ta en tur på Robben Island. Besök Mandelas cell och få information om fängelsetiden på ön. Otroligt intressant och väl värt ett besök. Läs mer om Robben Island HÄR.

District Six- muséet
För än mer historia kan ett besök till District Six- muséet rekommenderas, för en viktig återblick på apartheiden då 60 000 människor tvångsförflyttades ut ur sitt bostadsområde. Läs mer om District Six- muséet HÄR.

Kauai
I både Camps Bay och på Waterfronten ligger denna cafékedja. Fantastiskt utbud av härliga smoothies, juicer, goda mackor och wraps. Läs mer om vad som står på menyn HÄR.

Restaurang Emily
Restaurangen vi snubbla över sist vi var i Kapstaden och gick in på enbart pga namnet. Ett litet intimt ställe där kocken personligen kom ut och berättade om både rätterna och om sig själv. Läs en recension om restaurang Emily HÄR.

SKA
Gillar du som jag kläder med batikmönster, härliga färger och sköna former ska du besöka ’SKA’ på Long Street. En fantastiskt trevlig butik. Läs mer HÄR.

Hop on- Hop off
Det smidigaste sättet att ta sig runt som turist i Kapstaden och samtidigt se så mycket sevärdheter som möjligt måste vara med en Hop on- Hop off buss. Den tar dig till många av platserna på min, och kanske även din, lista så den kan absolut vara värd att kolla upp. Om inte annat kan det vara ett bra sätt att se staden och få en uppfattning om vilka av platserna och områdena du vill komma tillbaka till senare. Jag har en känsla av att det är några stycken, för det finns som sagt mycket att göra i Kapstaden. Läs mer om Hop on- Hop off HÄR.

Bloggtips: Vill du ha fler tips på saker att göra i Kapstaden, eller Sydafrika i övrigt, spana in dessa bloggar: Kattas Betraktelser, Sydafrika i ett nötskal, Breddgrad 43 och På vift.

4 reaktion på “10 saker att göra i Kapstaden”

    1. Ja det finns det verkligen :) och jag har säkert missat massa små pärlor! Men jag kan verkligen rekommendera Sydafrika, så är det något som lockar så hoppas jag verkligen du/ ni får möjlighet att åka dit någongång :)

Kommentera