En vecka i New York

En vecka i New York

Hemkommen från en vecka i New York och lika nöjd med tiden där som vanligt. Än en gång levererade staden en härlig blandning av aktiviteter och människor.

Veckans wow- upplevelse stod takbaren 230 Fifth och området vid 9/11 Memorial för. Att ta en öl med utsikt över Empire State Building och att komma runt hörnet och se World Trade Center- stationen med Freedom Tower i bakgrunden gjorde att min haka föll lite närmre marken än vanligt. Både ställena kan verkligen rekommenderas för ett besök.

Veckan startades dock på fredagsclubcrawl med hostlet. Första stoppet MacDougal street i Greenwich Village, komedishow med riktigt bra komiker och pizzaslice från Artichokes. Sedan öl på Coyote Ugly (inte på bardisken för mig denna gången) och avslutande dans på ’One and one’. Fantastiskt trevligt, även om Coyote Ugly kunde hoppats över denna gången. ´One and one´ på hörnet av 1st street och 1st avenue kan däremot rekommenderas, mycket folk och bra musik.

Resten av helgen blev hyfsat lugn för min del. Jag tror jetlagen hann ikapp mig så det blev tidig sänggång på lördagen. Passande nog inför Halloween hade jag en asiatisk tjej i mitt dorm som konstant viskade för sig själv. Gärna i kombination med att hon låg/ satt/ stod och stirrade rakt framför sig med vad jag skulle kalla en död blick. Nu i efterhand önskar jag att jag hade filmat henne, men då försökte jag så gott det gick bara undvika dra uppmärksamheten till mig och undvika ögonkontakt samtidigt som jag av fascination inte riktigt kunde låta bli att titta på henne.

Jag sov dock förvånandsvärt bra och vaknade till ett väldigt charmigt röstmeddelande från gänget från fredagen angående inhandling av Halloweenutstyrsel. Jag är inget större fan av att klä ut mig (vilket inte riktigt går ihop med att åka till USA över Halloween..), men som tur var så var vi ett bra gäng i samma sits och som till slut lyckades både hitta utstyrsel och ta ett par öl ihop.

Så när det väl blev Halloween på måndagen var vi förvånandsvärt peppade. Deltagande i Halloweenparaden i The Village stod på schemat och det blev riktigt lyckat. Paraden gick längs 6th avenue/ Avenue of the Americas med Freedom Tower bakom oss och Empire State Building framför. Det tog ett tag för den att komma igång, alternativt var vi tidiga, men när folk väl började röra på sig och musiken kom igång var det bara roligt. Efteråt anslöt vi oss till hostlets pubrunda och spelade beerpong på Jake’s Dilemma. Vi kan ha varit de enda utklädda där, men den får man väl bjuda på.

Tisdagen var min sista heldag och vädret var kanon så vi passade på att åka skridskor i Central Park. Fantastiskt (även om det visade sig att rinken var ägd av Trump..)! Jag var säker på att jag skulle ramla/ halvt dö men år av skidåkning verkar ha hjälpt så jag höll mig på benen, även om det kanske var i stelaste laget.

Tisdagen avslutades sen på 230 Fifth, New Yorks största takbar med ovan nämnda utsikt över Empire State Building (Någonstans här får jag nypa mig själv..). Vi tog några öl, pratade massa och lyckades nästan pruta till oss en limosin på vägen hem. Vi fick ner den till 50 dollar men chauffören ville ha dricks utöver det, vilket blev för stor del av vår budget, så det blev (den fantastiska, men mindre lyxiga) subwayn tillbaka.

Annars har dagarna spenderats med att promenera runt på Manhattan tills fötter, ben och knän gjort ont. Förutom att jag kan kryssa av takbaren från min lista kan jag även kryssa av den blågröna dörren (som jag efter x antal försök till selfie framför väljer att visa utan mig). Även ett besök på Bronx Zoo har hunnits med, då det var gratis inträde på onsdagar. Tyvärr blev det ingen speakeasy denna gången heller, så det får sparas till nästa gång..

Tack för denna gången New York och på återseende!

2 reaktion på “En vecka i New York”

  1. Vad kul att läsa din New York-rapport! Mycket härlig igenkänning.
    Men läskigt med den asiatiska tjejen, hehe. I det läget hade jag plockat fram öronpropparna och ögonmasken. 😉

    Roligt att du hittade gemenskap med de andra på ditt hostel! Jag tycker det är häftigt att ni gick i paraden också. :) Vilket minne!

    1. Tack Anna<3 Haha ja det var precis vad jag gjorde, med en viss skräck att hon kanske skulle stå mitt framför mig när jag titta fram under masken 😉 I övrigt var hostlet kanon även denna gången. Lätt att lära känna folk där som man sen kan upptäcka stan med :) Paraden var roligt att vara en del av, fantastiskt när livet innehåller saker man knappt själv kan greppa att man är med om <3

Kommentera