Fraser Island

En dag på Fraser Island

När jag kom till Australien hade jag inte en tanke på att ta mig upp till Fraser Island. Men planerna ändrades och när jag ändå var i ”närheten” kunde jag lika bra passa på.

Fraser Island är världens största sandö och för många en självklar destination här på östkusten. De flesta bokar in sig på en 3 dagarstur med övernattning på ön men då jag hade ont om tid tog jag en endagstur. Vilket jag är fullt nöjd med.

Vi hann köra bil på stranden, där samma regler som på vägarna gäller dvs vänstertrafik. Vi hann bada i Lake McKenzie, där det turkosa vattnet gör huden supermjuk. Vi hann gå en promenad i regnskogen, där vi tyvärr inte fick se några dingos. Vi hann dricka kaffe flera gånger om och äta lunch, som skumpades runt ordentligt på de sandiga skogsvägarna. Vi hann också med nöd och näppe köra tillbaka till färjan på stranden (Den ordinarie vägen var blockerad av bilar som fastnat i sanden och stranden försvann mer och mer medan tidvattnet kom), vilket blev bästa biten på turen då vår chaufför parerade vågorna som ett proffs med den gamla militärbussen på en nästan helt försvunnen strand.

Kommentera