image

In Paradise

Alltså detta hostlet. Backpackers In Paradise. Wow. Trots dåliga recensioner på nätet är detta lätt bästa hostlet på resan. Färgglatt, med stora sociala ytor och trevlig personal.

Jag föll direkt när jag kom hit även om det var en lugn kväll och killarna i mitt dorm inte gav mig den bästa bilden då de bytte hostel dagen efter. Men en första kväll på utegården med en Corona, musik i högtalarna och lagom mycket samtal om Australien, vitaminer och trubadursång var precis vad jag behövde.

Hostlet anordnar utgångar varenda kväll till ett billigt pris som dessutom ger en eller två gratis drinkar i baren, vilket en del gav sig iväg på. Onsdagar och lördagar går alla hostlena ihop till en gemensam utgång på fyra olika barer/ klubbar, vilket verkligen kan rekommenderas. Mycket folk. Bra musik. Mycket dans. Goda drinkar.

Man är i Surfers av en anledning. Att ha roligt. Vilket gör stämningen fantastisk. Om det så bara är att sitta på gården och dega. Spela kort. Äta. Eller om det är utgång som gäller. Allt blir trevligt. Här är folk i alla åldrar och många stannar här längre än tänkt men till skillnad från i Sydney bjuds man in till familjen. Förutom de som kommer för någon natt är här är stor del återvändare, backpackers som jobbar för logi och äldre som valt att inte sitta ensamma hemma utan valt att bo på hostel istället. Vilket resulterar i många intressanta samtal.

Hostlet har förutom utegården pingis, pool, biljard, bar, café och ett kök att laga mat i. Det tar ca 5 minuter att gå in till centrum och stranden. Vädret vid denna tiden är lite varmare än perfekt, men det kan det inte klagas på.

Det enda negativa är att ett badrum delas på i ett 14 bädds- dorm, vilket egentligen inte gjorde något i mitt rum då vi var ett bra gäng och såg till att de vi lärde känna flyttade in med oss. Men golvet var konstant blött p.g.a. antalet duschar som togs där och kvavt blev det. Men sen behöver man ju inte välja just ett dorm med 14 sängar heller.

Imorgon lämnar jag Backpackers In Paradise för några nätter i Noosa. Men planen är att komma tillbaka över helgen igen.

Kommentera