Melbourne

Melbourne by night

Som tidigare nämnts flyttade jag fram mitt flyg från Melbourne till New York för att hinna med några fler dagar på östkusten och få ut lite mer av Down Under. Innan det var dags att boarda mitt framflyttade plan och lämna Australien hann jag dock med några dagar till i vad som verkar vara de flestas favoritstad Melbourne.

Jag måste säga att jag än en gång föll för Melbourne kvällstid.

Första kvällen började med planen att ta en snabb promenad längs floden före tidig sänggång innan The Great Ocean Road- turen dagen efter men slutade med att jag blev bjuden på både kaffe och öl av en nyvunnen Melbournevän (Som nu dock visar fler stalkersidor än vänskapssidor men jag vill ändå tro att jag varken är för naiv eller för backpackerskadad och att man ska kunna ha en trevlig kväll ihop som enbart vänner).

Dagen efter var en heldag och när jag väl var tillbaka på hostlet var det inte många vakna minuter.

På torsdagen tog jag dock tillfället i akt att försöka lära känna Melbourne under dagtid. Som nämnts innan finns det många konstnärliga inslag i denna staden och de anstränger sig verkligen, vilket jag tycker är fantastiskt. Men jag tror jag behöver se mer av områdena runt omkring Melbourne för att bli helt såld.

Kvällstid däremot..

Varje torsdag anordnar hostlet pubrundor. Varje torsdag förutom just denna. Personalen som skulle hålla i den var sjuk men vi var ett glatt gäng som ändå ville se vad Melbourne hade att erbjuda så efter förfest på hostlet och post it- lappar med info om barer gav vi oss iväg. Och vi hade en fantastiskt rolig kväll. Efter aningen fler barer än vad som egentligen skulle ingått, dans på klubbar och riktigt dåligt biljardspelande avslutades kvällen på bästa sätt. Genom att vi smög oss in på Sofitel Hotel*, tog hissen upp till 35 våningen och beundrade Melbourne från hotelltoaletten.

*Sofitel Hotel är känt under namnet ’Poo with a view’ så är du i Melbourne, passa på att njuta av utsikten därifrån, om du så behöver gå på toaletten eller inte.

Kommentera