Melbourne

Melbourne

De flesta jag har mött längs vägen har höjt Melbourne till skyarna och övertygat mig om att jag skulle trivas som fisken i vattnet där. Staden har hyllats som världens bästa och jag var övertygad om att jag skulle falla pladask.

Melbourne är en av Australiens största städer och sprudlar av konst och kreativitet. Var man än går stöter man på något som förgyller gatorna och staden lägger det lilla extra på att få en att le.

Nackdelen när något hyllas så otroligt är dock att förväntningarna blir orimligt höga. Till skillnad från Sydney där jag inte hade några förväntningar alls och som överraskade mig totalt, föll Melbourne tyvärr lite platt vid första anblicken.

Det kan ha varit kontrasten mellan storstad och den senaste veckans strandliv som blev fel. Eller 30 grader och sol som nu övergick till 17 grader och mulen himmel. Kanske det i kombination med att jag inte alls visste vad jag ville ha ut av staden. Vilket var anledningen till att jag första kvällen mötte upp en bekant(?) från senaste NY- resan. Jag blev visad runt, fick utpekat allt från kända sevärdheter till lokala barer. Vi åt blandade rätter på Shanghai Garden i Chinatown där det är fullt tillåtet att ta med sin egna alkohol (Ett fantastiskt koncept kan jag tycka). Vi besökte komedifestivalen som nu hålls i stan och såg David O’Doherty. Gick i graffitigränder och tittade på Melbourne från 35 våningar upp.

Kvällstid är Melbourne är en fantastiskt vacker stad. Magisk. Jag hade kunnat sitta många timmar vid floden och bara tittat på skyskrapornas reflektioner i vattnet och alla stadens ljus.

Dagtid är jag inte lika imponerad.

Jag är dock inte beredd att ge upp Melbourne än. Jag tror det går att skrapa lite mer på ytan och komma åt alla de små pärlor som alla andra sett. Jag tror bara inte att jag är klar med det avslappnade strandlivet, inte redo för storstan än och/ eller att Melbourne inte är min stad att vara själv i. Därför väljer jag att skjuta upp mitt NY-flyg, lämna Melbourne ett tag och återkomma, efter några dagars solande, i tid till att hostlet anordnar aktiviteter och jag har möjlighet att bli visad Melbournes godaste kaffe av en annan New York- bekant.

Ser fram emot att lära känna dig mer Melbourne. På återseende.

Kommentera